Ciekawostka na piątek: nie ma na Ziemi takiej chwili, w której nigdzie nie ma błyskawicy.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.
podpis użytkownika
Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, c🤬jki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.
Up. niemożliwe, zalezy tylko o jakiej chwili mówisz.
podpis użytkownika
adasdad
666WalczaK666 napisał/a:
Up. niemożliwe, zalezy tylko o jakiej chwili mówisz.
O każdej. Nie ma takiego momentu, w którym w żadnym miejscu globu nie ma błyskawicy. Zawsze gdzieś występuje wyładowanie.
Średnio w ciągu każdej sekundy występuje około 100 wyładowań atmosferycznych, 10 mln dziennie. Niektóre źródła podają ilości rzędu 40-50 na sekundę.
Dziękuję. Dobranoc

podpis użytkownika
Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, c🤬jki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.
Tosz to przypadek jeden na 5 mld nagrywać jakiś trik i p🤬lnięcie pioruna w jednym momencie
Śmierdzi fejkiem. Na filmiku widać że piorun jest w oddali, wiec dźwięk uderzenia powinien być z opóźnieniem.
^
To dźwięk deskorolki, ale co ja tam wiem.
To dźwięk deskorolki, ale co ja tam wiem.
podpis użytkownika
Gdyby socjaliści rozumieli ekonomię, nie byliby socjalistami.
androgenius
ok zwracam honor, chodzilo mi bardziej o to ze musi istniec jakas setna sekundy w czasie ktorej nie spada blyskawica ale to juz filozofowanie ;D
ok zwracam honor, chodzilo mi bardziej o to ze musi istniec jakas setna sekundy w czasie ktorej nie spada blyskawica ale to juz filozofowanie ;D
podpis użytkownika
adasdad
Ale naprawde ktos mysli ze to nie jest fejk i to taki slaby?
Piorun nie jest kreska, idzie (wbrew pozorom) od ziemi do nieba.
jednym slowem: slabo zrobiona animka.
Piorun nie jest kreska, idzie (wbrew pozorom) od ziemi do nieba.
jednym slowem: slabo zrobiona animka.
↑ Obejrzyj jeszcze kilka razy, a zauważysz, że poszedł od ziemi.
Poza tym, "słabo zrobiona animka" to nie jest jedno słowo.
Poza tym, "słabo zrobiona animka" to nie jest jedno słowo.
androgenius napisał/a:
O każdej. Nie ma takiego momentu, w którym w żadnym miejscu globu nie ma błyskawicy. Zawsze gdzieś występuje wyładowanie.
Średnio w ciągu każdej sekundy występuje około 100 wyładowań atmosferycznych, 10 mln dziennie. Niektóre źródła podają ilości rzędu 40-50 na sekundę.
Dziękuję. Dobranoc![]()
Chciałem zacytować, postawiłem piwo. Smacznego.

A co do cytatu:
40 - 50 na sekundę to dużo, ale jeżeli będziemy mówić o odpowiednio małym odstępie czasu, wtedy może zaistnieć chwila, w której żadnej błyskawicy na świecie nie ma. (Δt→0)