Ja-ah-qu-ub-el, Akurat ci jak ty to nazywasz Ziomusie to w dużej części normalni ludzie, tylko ty przechodzisz i myślisz sobie co za plebs, a tak naprawde nikogo z nich nie znasz (oczywiście są też agresywne z🤬by, ale odchyly są w każdej grupie społecznej)
sadol.pl/sztuczne-oddychanie-vt9831.htm
Patrz jaki agresywny, zjada go od środka!!!
konto usunięte
2012-02-10, 17:03
Czytając wasze wypowiedzi utwierdzam się tylko w przekonaniu, że połowa ludzi to totalne imbecyle i palanci, którzy żyją dalej w ciemnogrodzie, gdzie wciąż panują durne stereotypy.
Nie jestem łysym dresem (a nawet gdybym była to co z tego?), ledwo mam 160cm, jestem drobną kobietą i posiadam bullterriera. Nie wyobrażam sobie mieć psa innej rasy niż TTB.
Tylko od nas samych zależy jak sobie wychowamy psa. Fakt faktem - historii rasy nie zmienimy, przecież początkowo te rasy były przeznaczone do walki z dużo większymi zwierzętami, ku uciesze biednych i zamożnych widzów, stanowiły tanią rozrywkę... Ale to już było. Każdy pies może zagryźć, pogryźć - nie tylko TTB, ale zwykły podwórkowy kundel, jak i mały york. To właściciel biorąc psa z hodowli staję się za niego odpowiedzialny, na jego barkach spoczywa tresura, wychowanie, socjalizacja. Jak sobie wychowamy tak mamy - tak jest przecież z dziećmi. Niestety psy tych ras często trafiają w ręce ludzi, którzy po prostu się nie nadają do posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia, a co dopiero psa o tak silnej psychice. Dlatego potem słyszymy w mediach o pogryzieniach itd. To nie jest wina psa tylko nasza, ludzi. Zrozumcie to, a nie gadajcie farmazonów, że to poj... psy. Łatwo tak powiedzieć, jak się na niczym w tej kwestii nie znamy:/
konto usunięte
2012-02-10, 18:57
To jest wlasnie dobre wychowanie, takie psy z natury agresywne po sporym wysilku, maja rozladowany cala testosteron, dzieki czemu wola pojsc spac, niz atakowac czlowieka...