Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2 minuty temu
Tomek129 2014-03-18, 14:49 1
Temat bardzo ciekawy jednakże bynajmniej nie jest to schron lecz tunele techniczne. Były tam poprowadzone rury, a na ścianach kable, co z resztą łatwo zauważyć po resztkach instalacji.
Dobra, oglądnąłem nagranie jeszcze raz. Jest jednak jedna jedna cecha świadcząca, iż być może mógł to być schron, a jest nią grubość stropu. Mimo wszystko wszystkie inne cechy wskazują na tunel techniczny. Obiekt jest bardzo płytko pod ziemią, nie ma charakterystycznych dla szczelin p.lot. zawijasów, ani śladów po wyposażeniu schronowym. Poza tym tunele znajdują się bezpośrednio pod obiektami przemysłowymi (przynajmniej takimi się wydają)

Tak mniej więcej powinna wyglądać szczelina p.lot

A to dlaczego

Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 18:32
Informacje zdobyte przez moją siostrę (org. nimiecki)
Jest to bunkier. Budynek jest tak wysoki, gdyż z jego szczytu dokonywano ostrzału, natomiast na dole skrywano się przed odpowiedzią wroga. Szyny, biegnące wzdłuż, wykorzystywane były do transportu surowców, najczęściej węgla oraz drewna. Ciemny korytarz, widoczny na filmie, służył jako droga ucieczki.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-19, 18:49
Nie bunkier, tylko silosy na (chyba) węgiel starej huty w Gelsenkirchen. Chociaż filmik i tak super:)
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-20, 14:12 1
pokaż cycki siostry to dostaniesz piwko ;D
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem