To na razie tylko model, ale wygląd nowego polskiego bojowego pojazdu gąsienicowego ponoć nie wiele się zmieni. Prace nad prototypem PL-O1 Concept potrwają do 2016 roku. Czołg, który zapoczątkuje nową rodzinę pojazdów gąsienicowych dla polskiego wojska, budują gliwicki OBRUM (należący do Polskiego Holdingu Obronnego) we współpracy z BAE Systems.
dodatkowo jest niewidzialny termicznie, i na radarze
fakt że to projekt ale trzymam kciuki może będzie lepiej i go wprowadzą bo wygląda jak z bajki a nie dawać hajs za przestarzały sprzęt... (więcej o nim info nie posiadam)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-09-02, 21:29
konto usunięte
2013-09-02, 21:30
Kosmos. Tylko niech się streszczają, przed '39 też mieliśmy tyle fajnych projektów. Skoro w wieży nie będzie ludzi, a jak urządzenie obserwacyjne siądzie, to co wtedy? Ale na pewno jest jakieś rozwiązanie.
konto usunięte
2013-09-02, 21:42
Ruskie i tak nie pozwolą nam używać.
Chyba twórcy czołgu nagrali się za dużo w Battlefielda 2142.
Trzymam kciuki, ale uwierzę dopiero jak zaczną składać zamówienia.
Co do Andersa, bodajże cicho, ale projekt nie stanie bo turcy inwestują w niego.
konto usunięte
2013-09-02, 22:20
Z Rosomakiem im wyszło na eksport nawet, więc mają szansę.
konto usunięte
2013-09-02, 22:28
Tak im wyszlo ze trzeba go bylo dodatkowo opancerzyc
Dobrze! Lepiej zainwestować w fabrykę, niż w gotowe produkty!
Mam pytanie do eksperta. Po co załoga aż 3osobowa skoro wieża bezzałogowa. Dla porównania w PT-91 też są 3 osoby ale wieża jest załogowa.
konto usunięte
2013-09-02, 23:45
Wchodzę w ten biznes, ile trzeba zainwestować w produkcję?