Każdy bardziej ogarnięty wie że koncerny używają technologii żeby nas szpiegować, teraz jednak Microsoft idzie o krok dalej i przymusowo uczy użytkowników Xbox One dobrego języka.
Żeby było śmieszniej to jeszcze dają czasowe bany na aplikacje i podsłuc🤬ją rozmowy na Skype:
Cytat:
Microsoft czasowo blokuje dostęp do niektórych aplikacji użytkownikom, którzy dopuścili się „nadużywania przekleństw” w trakcie nagrywania rozgrywki z komentarzem i umieścili taki materiał w sieci(...)
Niektórzy użytkownicy konsoli twierdzą, że zostali ukarani nawet za używanie wulgarnego słownictwa w trakcie prywatnych rozmów na Skype, Microsoft zaprzeczył jednak tym doniesieniom. Przedstawiciel firmy poinformował, że ewentualne czasowe blokady niektórych funkcji mogą dotknąć wyłącznie tych, którzy nadmiernie przeklinają w materiałach wideo udostępnianych w chmurze.
Najczęściej blokowanymi elementami są aplikacje Upload Studio i Skype. Posiadacze konsoli, którzy zostali ukarani informują o blokadach trwających 24 godziny lub tydzień.
[źródło: eurogamer.pl]
x................s
2013-12-03, 20:35
zalep mica i c🤬j
Twin
2013-12-03, 23:32
No oni sobie k🤬a robią jaja chyba ...
A tak dodając absurdu w temacie, USA - cena xbox 530USD=1650zl, a u nas ? 2500...
@up Nie no przecież my poręgą jesteśmy.... Dziwi mnie że cena to nie 4000pln....
r................3
2013-12-04, 20:49
A kto to gówno kupi?
w................4
2013-12-04, 20:54
No ale przecież jesteśmy superprywatni, tylko debile od teorii spiskowych znowu coś sobie wymyślili jak wtedy ze Snowdenem, nie?
hahaha i dla tego nie kupiłem tego badziewia... nie, po prostu mnie nie stać
F................6
2013-12-04, 20:56
Bill Gates się na egzotycznej wyspie przewraca...
b................k
2013-12-04, 20:58
Jak dla mnie to zwykła kontrola rodzicielska, którą można wyłączyć w opcjach. Artykuł o podłsuchach rozmów prywatnych pod filmikiem z gry? poważnie?
Dla mnie to jest GENIALNE, że dostajesz dacha za przekleństwo. Imponujące.
Ta kto to kupi. Kolejka frajerów po PS4 jakoś nie maleje. Nakupują sb tego gunwa za zawyżoną potem narzekają. Było nie kupować
maxximal, jak już chcesz coś krytykować to się, k🤬a, doucz na dany temat... Xbox to nie PS...
to taki dodatek do 2k14. normalnie w NBA też graczy karzą za złe słownictwo i chcieli to bardziej realistycznie zrobić.
Już widzę jak kinect rozpozna wszystkie możliwości przekleństw w j. polskim.
JanuszQ Ta sama społeczność > konsolowcy