Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Plandemia
DzidaZawodnik • 2020-12-16, 12:35
Test na koronawirusa pochodzącego z laboratorium uniwersyteckiego w Karolinie Północnej

Niewolnicy i tak o tym zapomna jak zapomnieli o sierotach oddawanych do domów pedofilów w zgodzie z lewicową ideą.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
madufo 2020-12-16, 14:04 6
DzidaZawodnik napisał/a:

Przepraszam, już naprawiłem.

Rozumiem gdyby test na coli nie zadziałał, ale dlaczego dał wynik pozytywny? To powinno ci dać do zrozumienia, że ja nie wyłączyłem myślenia, a to ty ślepo wierzysz z góry odrzucając wszystko co jest sprzeczne z twoją wiarą.

już się jeden wirusolog wypowiadał na ten temat gdzie byl filmik jak dwoch ratownikow testowało sok.
Niektorę substancje mogą przy odpowiednim poziomie kwasowości dać wynik fałszywie pozytywny, natomiast skuteczność i człowieka to ponad 90%.
Wiec zamiast siać propagande włącz mózg
Zgłoś
konradkonradkonrad 2020-12-16, 14:06 5
to fajne testy co nic nie wnoszą prócz losowości jesteś chory albo nie

hanney napisał/a:

Dobra, słuchaj ćwoku niedouczony:
Po pierwsze: testy serologiczne nie wykrywają COVID, ale wykrywają przeciwciała
Po drugie : COVID to nazwa choroby, a nie wirusa, COVID diagnozuje się na podstawie objawów klinicznych i potwierdzenia obecności zakażenia SARS-CoV-2 - sam fakt zakażenia tym wirusem nie jest tożsamy z chorowaniem na COVID -19, a testy serologiczne nie wykrywają ani objawów klinicznych ani wirusa, dlatego nie można przez nie zdiagnozować ani COVID ani zakażenia SARS-CoV-2
Po trzecie: szybkie testy serologiczne polegają na tym, że pod wpływem przeciwciał zachodzi reakcja, której efektem jest powstanie produktów o zmienionej absorpcji danych fal światła - więc cymbale niedouczony, ta reakcja może zajść pod wpływem różnych czynników - np. temperatury, pH, katalizatorów, przeciwciał o innej swoistości i wielu innych, z tego też względu ŻADEN NAUKOWIEC NIGDY NIE POWIE - DODATNI TEST SEROLOGICZNY OZNACZA ZAKAŻENIE WIRUSEM SARS-COV-2, ani TEN TEST WYKRYŁ SARS-COV-2 - więc odpowiedź brzmi NIE. szybkie testy serologiczne nadają się wyłącznie do celów naukowych i NIE MAJĄ WARTOŚCI DIAGNOSTYCZNEJ W PRZEBIEGU COVID-19

Zgłoś
nestii1227 2020-12-16, 14:10 7
konradkonradkonrad napisał/a:

wykrył czy nie wykrył covida w coli ? prosta odpowiedz tak czy nie

Wiem że to może być dla ciebie trudne do zrozumienia, ale świat nie opiera się na odpowiedzi tak/nie. Jednak widocznie twój umysł nie rozumie tak abstrakcyjnych słów jak "Jeżeli" albo "Gdy".
Zgłoś
hanney 2020-12-16, 14:15 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
głest 2020-12-16, 14:24 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 14:25 8
Zgłoś
konradkonradkonrad 2020-12-16, 14:41 1
ale kolano świrus jest grozny tak mi mama mówi i w telewizji tak mówią no przecież tak jest
Zgłoś
An4lTerror 2020-12-16, 14:53 5
Driver19cm napisał/a:

Właśnie przez takich głupków, dyskutantów, niedowiarków, mamy taki obraz pandemii jaki mamy
Ogromna ilość zachorowań i zgonów

Przez takich właśnie dz**kAzawodników, którzy odrzucają twarde i oczywiste dane naukowe, którzy odrzucają naukę samą
w sobie. Spekulanci, spiskowcy, wierzący w płasko ziemię, szkodliwość 5G ,zachipowanie ludzi i potwora spaghetii
Szczepionki - próba zachipowania ludzi
Testy - spisek całego rządu
Maseczki - ograniczenie wolności i swobód obywatelskich
Proszę popatrzeć na przebieg pandemii w krajach taich jak Korea czy Japonia
Dzienna ilość zachorowań ? 300 osób
Ale tam nie dyskutuje się z zaleceniami specjalistów, tam wierzy się w naukę i to co mówią np lekarze
Społeczeństwo jest zdyscyplinowane i mądre. Bo tego uczą w szkole.
U nas najwięcej do powiedzenia mają Sebixy, Janusze i inne Grażyny po super szkołach
Seba ile skończyłes klas ? ? ? - pyta kolega
No 8 - odpowiada Seba
Pierszwa, druga i sześć trzecich

Jak jesteś driver to wsiadaj w auto, porządnie się rozpędź i nie hamuj, proszę.
Zgłoś
JaTylkonaChwile 2020-12-16, 15:07 6
Zgłoś
Zgredzikb 2020-12-16, 15:09 5
Dr hab. Tomasz Dzieciątkowski, wirusolog z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, zwraca natomiast uwagę na wartość pH coca-coli i jej niedostosowanie do testu. - Każdy test ma pewne parametry, przy jakich jest standaryzowany: temperatura, wilgotność, pH próbki badanej – wymienia. - W przypadku testów immunochromatograficznych do wykrywania antygenów SARS-CoV-2 materiałem badanym jest wymaz z błon śluzowych nosogardzieli. Ich pH będzie wynosiło 6,7-7,3. Natomiast pH Coca-Coli wynosi 2,5, a więc ta wartość jest zbyt niska dla poprawnego wykonania testu – wyjaśnia.

Dodaje, że przeprowadzone w austriackim parlamencie "badanie" ma "tyle samo wspólnego z rzeczywistością, co podobny 'eksperyment' dokonany w Polsce z sokiem jabłkowym". Albowiem pH soku jabłkowego wynosi ok. 4. - "Eksperymentatorom" takim w konkluzji warto polecić powrót do szkoły podstawowej na lekcje chemii – podsumowuje wirusolog.
Zgłoś
konradkonradkonrad 2020-12-16, 15:16 3
to fajne testy na ph ale z tego co wiem to wirus nie ma żadnej kwasowości ani smaku więc co ma piernik do wiatraka dajecie sobą manipulować i słuchacie tylko tych co ciągną hajs za występy w telewizjach wielcy eksperci od ph
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 15:23 2
Zgłoś
Gregigregi 2020-12-16, 15:43
krisman1981 napisał/a:

Z koroną jest jak z pedofilia w polsce zagraża tylko matolom i dzieciom r🤬anym przez księży spajających wam religijne szambo gówno warte

.....
Zgłoś
ph5i5 2020-12-16, 15:44 7
Czyli jeśli przyłożyć stetoskop do boomboxa ? Uznałby że słyszy bicie serca?

Testy na obecność dowolnego narkotyku również przy coli mogłyby dać wynik pozytywny, dlatego takie testu uznaje się wiarygodne dopiero po potwierdzeniu np metodą HPLC. Najczęściej wyniki wychodzą błędne przez nieodpowiednie ph. Im niższe PH tym większa szansa w przypadku testów PCR na wynik pozytywny. Głównym składnikiem coli , poza cukrem, jest kwas fosforowy. Soku jabłkowego użytego przez polskiego ratownika kwas jabłkowy. Sok z cytryny, ocet i kwas żołądkowy też miałyby koronawirusa,
za to roztwór sody nigdy.

Zwykle u osób biorących np antybiotyki testy wykazują obecność kokainy lub heroiny. Dlatego stosuje się zwykle HPLC lub chromatografię gazową.

Gość z filmu jest takim samym bezmózgiem jak i wszelkie nieuki spuszczające się nad rym filmem. Pandemia uzmysłowiła mi jedno - żyję w świecie debili. Średniowiecze to nie było kiedyś tylko dzieje się teraz.
Zgłoś
hanney 2020-12-16, 15:49 11
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem