Główna Poczekalnia (7) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Plandemia
DzidaZawodnik • 2020-12-16, 12:35
Test na koronawirusa pochodzącego z laboratorium uniwersyteckiego w Karolinie Północnej

Niewolnicy i tak o tym zapomna jak zapomnieli o sierotach oddawanych do domów pedofilów w zgodzie z lewicową ideą.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2020-12-16, 15:56 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Smętek 2020-12-16, 15:58 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 15:58 4
Jestem weterynarzem, w swojej pracy codziennie wykonuję testy płytkowe na przeciwciała i antygeny, wysyłam pobrany materiał na badania PCR. Robiąc to muszę sobie zdawać sprawę, że nie ma testu idealnego, każdy charakteryzuje się określoną czułością (znajdzie czy nie znajdzie) i swoistością (jak znajdzie, to czy na pewno to to). Testy ułatwiają mi pracę, ale zawsze biorę pod uwagę, że test może się pomylić , może wyjść fałszywie pozytywny lub negatywny. Ale na pewno nigdy mi nie przyszło do głowy lać do nich colę i wmawiać właścicielom zwierząt, że ja testów nie robię, bo to spisek i ich pociecha jest zdrowa a taki wirus jak FIV czy FeLV nie istnieje. Cieszę się, że żyjemy w czasach kiedy takie badania są dostępne dla każdego i nauka ciągle idzie do przodu.
Zgłoś
White50cent 2020-12-16, 15:59 3
Zgłoś
konradkonradkonrad 2020-12-16, 16:00 2
czyli testy są gówno warte i nie ma sensu ich robić skoro dają gówniane wyniki
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 16:06 1
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 16:11 2
Zgłoś
Radbug 2020-12-16, 16:27 5
HAHA piękny wątek, miało byś ośmieszenie normalnych ludzi "potwierdzającym" teorie spiskowe filmikiem, a ostatecznie jak zwykle to foliarze się zesrali.

Piękny samobój debile!
Zgłoś
Nexiv 2020-12-16, 16:32 3
DzidaZawodnik napisał/a:

Przepraszam, już naprawiłem.

Rozumiem gdyby test na coli nie zadziałał, ale dlaczego dał wynik pozytywny? To powinno ci dać do zrozumienia, że ja nie wyłączyłem myślenia, a to ty ślepo wierzysz z góry odrzucając wszystko co jest sprzeczne z twoją wiarą.

Wiem, że na chemii spałeś, ale może nie chwal się tym wszystkim?
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 16:41
GPoint napisał/a:

Na szczęście nie ja muszę decydować jak uporać się z obecną sytuacją, ty też nie masz tutaj raczej nic do gadania.
EDIT: Jak eksperci zaczną "wisieć na latarniach" to świat się cofnie do średniowiecza.

Ekspertem może być teraz każdy, nawet konował, byleby był medialny. Pojęcie to zostało dawno zatracone. Wystarczy, że zostaną ci z prawdziwego zdarzenia, których jest zapewne garstka, bo teraz byle jełop bez powołania z bogatego domu może być ekspertem po studiach. Potem mamy takie kwiatki jak to, że gry powodują, że ludzie chcą zabijać, a test antygenowy to na bank covid i trzeba izolować delikwenta.
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 16:44 2
satariel napisał/a:

Ekspertem może być teraz każdy, nawet konował, byleby był medialny.

Myślę, że trochę inaczej wyłania się ekspertów, ale faktycznie ostatnio dużo się słyszy o takich "ekspertach" konowałach z internetów.
Zgłoś
BanujNasNieMichalka 2020-12-16, 17:15 6
Zgłoś
konto usunięte 2020-12-16, 17:27 1
GPoint napisał/a:

Myślę, że trochę inaczej wyłania się ekspertów, ale faktycznie ostatnio dużo się słyszy o takich "ekspertach" konowałach z internetów.

Np takich, którzy mówią, że protesty na 50tys przeciw aborcji, nie powodują roznoszenia covid, ale już otwarcie cmentarzy na dzień zmarłych już tak? Bo tak mówił słynny prof. Simon, medialny lekarz ostatnio, tvp, tvn, polsat, gość da dupy każdej stacji.
Zgłoś
Absdef 2020-12-16, 17:35 3
hanney napisał/a:

powinny być potwierdzane testem RT-PCR, który wykazuje ogromną czułość i jeszcze większą swoistość,

jeżeli 40% to twoim zdaniem ogromna czułość i kardynalny powód do:

- nieprzyjmowania ludzi z zawałami, udarami, po wypadkach i innych losowych zdarzeniach do szpitali bez tego testu,
- sparaliżowania całej służby zdrowia,
- rozwalenia gospodarki i doprowadzenia do regresu, którego skutki będziemy odczuwać (i odpracowywać) kilkadziesiąt lat,
- podpinania na hurra ludzi do respiratorów na oddziałach skleconych na kolanie, które nie mają bladego pojęcia jak je obsługiwać (2 na 10 osób wie jak je w ogóle obsługiwać)
- wysyłania felczera i patrolu policji do bezobjawowego pacjenta i uganiania się za nim jak za dzikiem na nagonce
[... nie chce mi się wymieniać kolejnych 50 argumentów, nie warto biorąc pod uwagę twoje zaślepienie...]

to naprawdę masz poważny problem z trzeźwą oceną sytuacji i wymagasz leczenia psychiatrycznego. Nie, nie jestem naukowcem, ale w przeciwieństwie do ciebie poczucie wyższości ze względu na wykształcenie nie zabiera mi trzeźwego osądu sytuacji, a ta ma się dokładnie jak powyżej opisałem.

W efekcie powyższych w październiku zmarło 13000 osób więcej niż w okresie analogicznym (z czego tylko 3000 z (nie mylić "na") covidem. Reszta zmarła z powodu nieudzielonej im pomocy medycznej.

Jak to powiedział prof. Martyka - lekarstwo okazało się bardziej zabójcze od choroby.

Otwarte bronienie tej szopki i podpieranie się podręcznikowymi regułkami z fizyki czy mikrobiologii dot. testów, które wszyscy wiemy (i co sam stwierdziłeś) nie nadają się do poważnego traktowania, świadczy albo o totalnej ignorancji, albo o korupcji takowego osobnika. A wykorzystywanie czegoś do diagnostyki tylko dlatego, że na dany moment nie ma nic lepszego, jest nawet z naukowego punktu widzenia - debilizmem i jawną ignorancją.

Na koniec, co do samego testu z filmiku - ma on jak najbardziej sens. Dlaczego? Ponieważ już za chwilę, zamiast testów RT-PCR, takie testy będą przeprowadzali ratownicy medyczni w karetkach pogotowia (informacja z pierwszej ręki) i na tej podstawie będą podejmować decyzję o hospitalizacji i udzielaniu pomocy, a jak widać byle pierdoła może ewidentnie taki test przekłamać, w związku z tym odchodzimy od testów RT-PCR (które już są mało wiarygodne) na rzecz jeszcze mniej wiarygodnych testów.

Czekam na jakąś ciekawą definicję z twojego podręcznika młodego chemika na tę sytuację.
Zgłoś
hanney 2020-12-16, 17:56 14
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem