hanney napisał/a:
nowy post
szczepionke dla tego pana
swampman napisał/a:
mylisz sie. zrozumieja tylko "xD"
Również się mylisz nic nie zrozumieją bo tekst jest za długi i nie ma obrazków więc go nieprzeczytają.
Bogu dzięki, bo już się wystraszyłem, że test wyjdzie pozytywnie i kola w ciąży.
hm, coś mi posty nie wchodzą
Hanney
Zobacz co on pisze nawet o maseczkach. Ktoś mu pokazał wielkość wirusa i kratek w maseczkach i uznał że to odkrycie roku nie mając pojęcia że wirus pływa w sosie wilgoci. A kropelka już taka malutka nie jest i ma dar przeczepiania we włóknach maski do wildoci już tam zastanej.
Tak czy siak mógłbyś napisać coś więcej. W końcu jak to jest? Można sobie te testy w tyłek wsadzić? możesz to pogrupować? Kiedyś do radia któregoś zaproszono epidemiologa i ona powiedział, że o covidzie świadczą podwyższone wyniki Igg (lub Igm itd. teraz już nie pamiętam) ale jako że przeszedłęm krztuśca to zadzwoniłem do tego radia i mówię mu, że mając go miałem ten wynik również podwyższony, a kolega miał boleriozę i też miał podwyższony. Ja nawet mogłem gadać jak amator i mylić wszystko ale wiesz co on odpowiedział na antenie?
- a wie Pan, ja się na tym nie znam, mnie to powiedziała lekarka
Serio. Można to nagranie pewnie odszukać w archiwum.
A dość mnie to interesuje bo prowadząc dom opieki chcę uniknąć jakiejś izolacji poprzez nie zgłaszanie przypadków lekkich, bo przecież kwarantanna wprowadza bardzo dużo zamieszania, włącznie z depresją i lekami pracowników. Uznałem, że niska saturacja i potworny brak sił kwalifikuje się na dzwonienie na pogotowie. W przypadku gorączek, braku smaku, węchu nie złaszam tego lekarzowi. Sorry że tak wprost ale doradź coś, lekarze to niestety małą wiedzę posiadają a fachowej wiedzy nie ma nigdzie.
Mam parę pytań, proszę Cię o odpowiedź i korekcję mojej wiedzy:
1. Wiki pisze o rino- i koronawirusach. Sprawdzałem nie tylko w wiki. I teraz..., rinowirus nie zagnieździ się wg tej wiedzy w gardle bo ma tam za ciepło, a koronawirus w nosie bo tam jest za zimno. Podane były średnie temperatury. Rinowirus wywołuje katar, a koronawirus wszystko od gardła w dół. Dobrze piszę? no bo jeśli dobrze to...
2. Dlaczego pobierając wymaz na COVID wkłada się patyczki do nosa? Przecież tam jest rinowirus. A widziałem taki pobór materiału na różnych materiałach filmowych
3. Czy wynik serologiczny jest mniej wiarygodny czy bardziej?
4. Czytałem jakiegoś doktora nauk, że po 9 miesiącach badań okazało się że transport tlenu do krwi wraca podobnie jak przy zwykłej chorobie płuc, czyli po 6 miesiącach. Po roku z kolei wraca drugi aspekt do normy ale zapomniałem jaki, w każdym razie także standardowo. Coś wiesz w tym zakresie.
5. Myślisz, że można się powtórnie zarazić?
6. On musi podobno zmutować, i podobno łatwiej się przenosi po długim czasie ale też jest już słabszy. Czy to dlatego na poczatku śmiertelność wynosiła średnio ponad 5% a teraz 2?
7. Stare wierzenia mówią, że jak zaczyna drapać w gardle to trzeba płukać gardło alkoholem minimum 51% bo powyżej 50% wirus się rozpada. Ja to sprawdzam od 2 lat. Płucze gardło czeską swojską śliwowicą. Za każdym razem kiedy piecze. Rano wstaję i nie ma kontynuacji choroby. Po prostu nie ma dalszych konsekwencji czyli przeżartych ścianek gardła a co za tym idzie ropnych czopów. 4 razy już to zrobiłem i za każdym razem wyłażę z tego obronną reką. Tylko zawsze mylę bo nie pamiętam czy to najpierw wirus przezera ścianki a potem bakterie robią resztę czy na odwrót. Co Ty na to?
8. Skoro wirus Covid największe szkody robi na płucach (a mając na uwadze odkażanie rąk alkoholem i wiedzę z pkt 7 o ile prawdziwa) to czy wdychanie oparów alkoholu do płuc nie przyniosłoby poprawy? Taka luźna myśl. Co Ty na to?
Mam nadzieję, że pomożesz
pozdrawiam
Czyli jeśli przyłożyć stetoskop do boomboxa ? Uznałby że słyszy bicie serca?
Testy na obecność dowolnego narkotyku również przy coli mogłyby dać wynik pozytywny, dlatego takie testu uznaje się wiarygodne dopiero po potwierdzeniu np metodą HPLC. Najczęściej wyniki wychodzą błędne przez nieodpowiednie ph. Im niższe PH tym większa szansa w przypadku testów PCR na wynik pozytywny. Głównym składnikiem coli , poza cukrem, jest kwas fosforowy. Soku jabłkowego użytego przez polskiego ratownika kwas jabłkowy. Sok z cytryny, ocet i kwas żołądkowy też miałyby koronawirusa,
za to roztwór sody nigdy.
Zwykle u osób biorących np antybiotyki testy wykazują obecność kokainy lub heroiny. Dlatego stosuje się zwykle HPLC lub chromatografię gazową.
Gość z filmu jest takim samym bezmózgiem jak i wszelkie nieuki spuszczające się nad rym filmem. Pandemia uzmysłowiła mi jedno - żyję w świecie debili. Średniowiecze to nie było kiedyś tylko dzieje się teraz.