coś dla miłośników gór zimą i nart, przed głupotą was nie ochroni, ale może przed materiałem na harda
ma jaja chłop,w takim czymś wziąć udział
Autorze.....powinieneś dostac bana za promowanie materiałów poprawiających bezpieczeństwo na stoku! Zachowujesz się jakbyś nie znał głównego celu istnienia tej strony... Hańba Ci!
Konto usunięte
2014-03-06, 10:26
To c🤬j nie lawina była. Jakby przyj🤬o konkretną nawałnicą to nie pomogłaby mu ta dmuchana poduszka. Ten plecak ma bardziej zastosowanie podczas gleb, natomiast za c🤬ja nie pomoże w przypadku konkretnej lawiny śnieżnej.
up@Masz racje ,zgadzam się.Ale zauważ ze i tak zdało to egzamin,nawet jesli bede taka lawina o jakiej mówisz napewno z tym sprzętem będziesz miał więcej szans by przeżyć .A tak nawiasem mówiąc to nigdy nie wiesz jaka ta lawina będzie,ja tam jestem za ,jesli chodzi o nową technologie prowadzącą do bezpieczeństwa.Pozdro
podpis użytkownika
ale jaja
Konto usunięte
2014-03-06, 10:43
jedni nazywają głupotą uprawianie sportów ekstremalnych, a inni siedzenie dzień w dzień przed komputerem
Konto usunięte
2014-03-06, 12:27
W Bondzie Świat to za mało było lepsze.
@quanticox Nie prawda, te plecaki nie mają chronić przed glebą, ale są po to, żeby lawina nie "zassała" potencjalnego użytkownika. Te plecaki mają 98% skuteczność, i uratowały ludzi przed konkretniejszymi lawinami. I taka mała ciekawostka, w Polsce, takie plecaki kosztują ok. 3 tysięcy, także na harda jakiś materiał się kiedyś znajdzie, bo nie każdego stać na takie cacko. Pozdrawiam!
Nawet gdy już kogoś przysypie z tym plecakiem, to osoba ta ma przy sobie spory zapas powietrza i dośc dużą wolną przestrzeń wokół siebie. Dzięki temu może spróbować się odkopać.
XQV
2014-03-06, 14:54
K🤬a, trochę fizyki Panowie! Mieszanina powietrza i śniegu (lawina) ma mniejszą gęstość niż człowiek => idziesz na dno. Pompujesz wokół siebie wielki balon z gazem zmniejszając gęstość układu (człowiek+balon) => utrzymujesz się na powierzchni. Prawo Archimedesa. Brzmi znajomo?
Konto usunięte
2014-03-06, 16:22
A teraz sobie wyobraźcie, że to nie śnieg tylko kokaina.
Konto usunięte
2014-03-06, 16:38
Niech sobie teraz k🤬siarz narty odkopie.