Powoli się rozkręca. W 1:30 zaczyna się akcja.
W wyniku pożaru 56 osób straciło życie , a 265 zostało rannych.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gruba akcja, przy tym kartony Widzewa to dziecinada
konto usunięte
2010-02-01, 19:35
Kartoniada Widzewa (Nagrana Lodówką) powstała w towarzystwie rac a nie pożaru
A ten stadion to jakieś pastwisko, że się zapaliło. Przy tym niektóre gruzowiska (czyt. stadiony) w naszym kraju to pikuś.
Morszczuk napisał/a:
Kartoniada Widzewa (Nagrana Lodówką) powstała w towarzystwie rac a nie pożaru
A ten stadion to jakieś pastwisko, że się zapaliło. Przy tym niektóre gruzowiska (czyt. stadiony) w naszym kraju to pikuś.
Stadion odbiega od dzisiejszych standardów bo cała akcja działa się w 1985 r. No jakby nie liczyć to 25 lat !
konto usunięte
2010-02-01, 19:43
blackhunter6 napisał/a:
Stadion odbiega od dzisiejszych standardów bo cała akcja działa się w 1985 r. No jakby nie liczyć to 25 lat !
Nie zmienia to faktu, że w tamtych latach stadiony na zachodzie były o niebo lepsze niż nasze współczesne (czyt . Cracovia, ŁKS, Sosnowiec, Bytom, Gliwice)
konto usunięte
2010-02-01, 20:42
Gorsze, ale bezpieczniejsze. Beton sie tak szybko nie pali jak ten papier z ktorego byl zrobiony ten stadion.
56 osob zginelo ?! To co oni nie widzieli, ze sie dach pali ? przeciez to byla w polowie otwarta przestrzen, zadnych pokoi, korytarzy, tylko trybuny i widownia... no chyba ze tam pod trybunami jakies pomieszczenia jescze byly.
Kartoniada Widzewa? Raczej nie...
domage napisał/a:
Gorsze, ale bezpieczniejsze. Beton sie tak szybko nie pali jak ten papier z ktorego byl zrobiony ten stadion.
56 osob zginelo ?! To co oni nie widzieli, ze sie dach pali ? przeciez to byla w polowie otwarta przestrzen, zadnych pokoi, korytarzy, tylko trybuny i widownia... no chyba ze tam pod trybunami jakies pomieszczenia jescze byly.
Wiesz co to znaczy zostać zadeptanym przez sto osób sp🤬zielających przed pożarem?
Inna ciekawa akcja to Heysel w 1985 (Puchar Europy Juve - L'pool). Co prawda zginęło mniej, bo 39 osób, ale tam nie było pożaru tylko zwykły akt paniki wywołany agresją pijanych kibiców L'poolu.
konto usunięte
2010-02-01, 22:34
.to nie jest kartoniada Widzewa a Legii (swoja droga mecz Legia vs Widzew 2002 r.

)
konto usunięte
2010-02-01, 22:51
Freaqs napisał/a:
Wiesz co to znaczy zostać zadeptanym przez sto osób sp🤬zielających przed pożarem?
Niestety nigdy nie byłem na wyprzedaży w Media Markt, więc nie wiem co to znaczy zostać zadeptanym. Ale z daleka nie wygląda to jak paniczna ucieczka tlumu.
11 Maja 1985 - mecz Bradford City vs. Lincoln City.
Czyli jednym słowem atmosfera meczu była piekielnie gorąca, a kibice rozgrzani do czerwoności.
jestem pewna, że co najmniej połowa tych osób, które zginęły, to nie ofiary ognia tylko paniki. paranoja tłumu, najgorsze na ziemi zjawisko.
Na obowiązkowym szkoleniu BHP na początku studiów puszczali ten filmik