Skoro Pluton nie jest planetą, bo jest za mały, to czy karły można nazywać ludźmi?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:33
JayW
mi sie tak przez całe życie zdawało. Właściwie Bardzo wysokie osobniki to chyba też raczej nie ludzie.
mi sie tak przez całe życie zdawało. Właściwie Bardzo wysokie osobniki to chyba też raczej nie ludzie.
@Izmael
Czasem lepiej nic nie mówić, żeby nie wyjść na idiotę.
Pluton nie jest zbudowany z gazu, chyba, że podasz nam jakiś o gęstości 2,0 g/cm3 o Panie ?
A co do tematu to Białe karły to gwiazdy mimo, że są małe. I mam ciekawostkę, może niektórzy nie wiedzieli, ale białe karły i gwiazdy neutronowe są zbudowane z gazu, ale mają taką grawitację, że czas na nich płynie okkoło 1,5 raza wolniej niż na Ziemi.
Czasem lepiej nic nie mówić, żeby nie wyjść na idiotę.
Pluton nie jest zbudowany z gazu, chyba, że podasz nam jakiś o gęstości 2,0 g/cm3 o Panie ?
A co do tematu to Białe karły to gwiazdy mimo, że są małe. I mam ciekawostkę, może niektórzy nie wiedzieli, ale białe karły i gwiazdy neutronowe są zbudowane z gazu, ale mają taką grawitację, że czas na nich płynie okkoło 1,5 raza wolniej niż na Ziemi.
kkndkkndkknd napisał/a:
jeśli karły są białe to chyba tak...
Aż mi się przypomniał czarny karzeł kupidyn z harda
Jeśli Pluton jest planetą karłowatą, to karły są ludźmi karłowatymi. A nie, czekaj...
@kkndkkndkknd
pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82y_karze%C5%82
"składający się ze zdegenerowanej materii"
pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82y_karze%C5%82
"składający się ze zdegenerowanej materii"
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie