Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Obsypany nagrodami na całym świecie film Łukasza Borowskiego (studenta Wajda School and Studio) "3 dni wolności" to krótkometrażowa opowieść o więźniu który po 15 latach odsiadki dostał przepustkę. Naj­prost­sze czyn­no­ści stanowią dla niego praw­dziwe wyzwanie. Zagubiony i oszołomiony, a jed­nocześnie zafascynowany, stara się zrozumieć dzisiej­szy świat.

Zgłoś
Invii 2015-02-22, 17:52 5
Jak za 15 lat odejdziecie od kompa, to też będziecie tak mieli
Zgłoś
s................a 2015-02-22, 18:25 7
Nie wiem czemu w opisie pisze że chłop siedzi już 15 lat, a z filmu wynika że siedzi 28 lat.

W każdym razie, żal mi chłopa było ale w imię zasady "akcja-reakcja" swoje musi odsiedzieć. Ten dokument powinien być puszczany małolatom aż do skutku, najlepsza profilaktyka jaka może być. Najbardziej mi się spodobało jak wypisał swoje marzenia i skończyło się na gadce drugiego gościa że może by je spełnił (a były b. przyziemne), a teraz nie spełni żadnego z nich.

Też mi się spodobało jak doszło do krytyki ludzi że nie doceniają tego co widzą dookoła siebie. Z jednej strony racja, zachowują się jakby tego nie dało się odebrać. Ale z drugiej strony jak gość może mieć wąty do ludzi kiedy to on zj🤬 taką możliwość, a reszta nie.
Zgłoś
kustoszpan 2015-02-22, 20:45
Dobry dokument.. łap piwsko!

podpis użytkownika

Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...
Zgłoś
p................a 2015-02-22, 20:57
Ile przez ten czas pracował? Ile się kształcił? A może uczęszczał do więziennych kół zainteresowań itp. Nic? Pewnie, po co to komu, gdy pewnie w celi telewizor a w ośrodku sklepik i kafejka internetowa. Do tego koledzy z podobnymi zainteresowaniami. Żyć nie umierać za 15x12 miesięcy x2000 zł utrzymania miesięcznie z publicznej kasy. Film realistyczny jak fizyka w bollywoodzkim kinie akcji.
Zgłoś
RockyWood 2015-02-22, 21:27
trochę to dziwne bo gość zachowuje się jak by przez cały ten czas był zahibernowany w tym więzieniu a tv na 100% mieli, gazety i w porywach jakiś może internet

podpis użytkownika

Rock.
Zgłoś
Jeadong 2015-02-22, 21:45 2
scoobiedoobiedooya napisał/a:

Nie wiem czemu w opisie pisze że chłop siedzi już 15 lat, a z filmu wynika że siedzi 28 lat.

Siedzi 15 z 28, masz problemy z rozumowaniem ?

podpis użytkownika

Sadistic - I love the whole world
Zgłoś
Tradyt 2015-02-22, 21:50 3
Chyba na podryw się szykuje.Paczka od malborasów a w środku "męskie"
Zgłoś
C................a 2015-02-23, 14:34 2
Jedna z rzeczy których od początku dorosłego życia się naprawdę bałem to zakład karny.

Świadomość, że jesteś zamknięty a twoje życie spływa dzień po dniu i uciekają twoje marzenia, plany, starzeją się znajomi i rodzina... okropne, naprawdę okropne. Ciarki mi chodzą po garbie.

Tak jak pisał scoobiedoobiedooya - puszczać łebkom i uświadamiać, że lepiej żyć z prawem za pan brat.
Zgłoś
S................n 2015-02-23, 20:45
Po c🤬j on tam wrócił!? Ja p🤬le.. z świadomością, że będzie siedział jeszcze TRZYNAŚCIE lat!!!??? Jasny c🤬j.. choćbym miał żyć jako bezdomny wolałbym sp🤬olić do ciepłego kraju, w którym nie obowiązuje prawo eksmisji.. z tą kawą i papierochami pewnie mu zostało nie wiele, jak wyjdzie będzie starym dziadem, który może popełni samobójstwo, a może nie, ale teraz jeszcze w miarę silny mógł po prostu najzwyczajniej na świecie sp🤬olić i opalać się na ciepłych plażach ciepłego kraju..
Zgłoś
Tomikchomik1 2015-02-23, 21:19 2
@up Ekstradycji. Eksmisje masz jak cię z domu wyrzucają.
Zgłoś
S................n 2015-02-23, 23:13
Tomikchomik1,
Masz pan racje panie chomik, poj🤬o mi się.
Zgłoś
K................n 2015-02-24, 0:08
scoobiedoobiedooya napisał/a:

Też mi się spodobało jak doszło do krytyki ludzi że nie doceniają tego co widzą dookoła siebie. Z jednej strony racja, zachowują się jakby tego nie dało się odebrać. Ale z drugiej strony jak gość może mieć wąty do ludzi kiedy to on zj🤬 taką możliwość, a reszta nie.

Powiedział człowiek, który w drugim temacie fantazjuje o wizach na wychodzenie do sklepu
Zgłoś
k................6 2015-02-24, 5:28 1
nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111001/WEEKEND/946059516
Zgłoś
jehehej 2015-02-25, 20:31 1
@Samudaripen
Obejrzyj Skazanych na Shawshank, tam masz odpowiedź.
Zgłoś