👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:03

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
proszę o specjalistę choć raczej i tak sie domyślam:
z tyłu za ciągnikami w USA widzi sie takie przyczepy.. one służa do... hamowania, stawiania oporu? ten opór wzrasta stopniowo?
z tyłu za ciągnikami w USA widzi sie takie przyczepy.. one służa do... hamowania, stawiania oporu? ten opór wzrasta stopniowo?
to są zawody w ciągnięciu określonego ciężaru a opór wytwarzany przez tą przyczepę wzrasta wraz z przebytym dystansem... inaczej mówiąc im dalej jedzie tym bardziej ryje w ziemię.
Niejednokrotnie na tych zawodach okazuje się że te stare ciągniki parowe o mocy np. 3KM sprawdzają się w tym dużo lepiej niż te nowoczesne lub tuningowane ciągniki spalinowe o mocach np. 700KM. A wszystko to za sprawą odpowiedniego przełożenia mocy na koła.
Niejednokrotnie na tych zawodach okazuje się że te stare ciągniki parowe o mocy np. 3KM sprawdzają się w tym dużo lepiej niż te nowoczesne lub tuningowane ciągniki spalinowe o mocach np. 700KM. A wszystko to za sprawą odpowiedniego przełożenia mocy na koła.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !

czasem warto coś tak fajnego zobaczyć szczególnie na żywo, to tak jak posłuchać muzyki z vinyla, albo poczuć ciepło z pieca kaflowego,
wszystko z czasem zastąpiono czymś nowocześniejszym, ale coś jednak po drodze zgubiono,
sorry
laska mi nie dała w walentynki to filozofowuję
wszystko z czasem zastąpiono czymś nowocześniejszym, ale coś jednak po drodze zgubiono,
sorry
laska mi nie dała w walentynki to filozofowuję

HAL9000/2 napisał/a:
proszę o specjalistę choć raczej i tak sie domyślam:
Dokładnie HAL9000/2 , te przyczepy można spotkać na zawodach traktorów. W momencie kiedy zawodnik rusza z miejsca przedni pług zaczyna powoli zapadać się w ziemię za pomocą betonowego balastu , który przesuwa sie do przodu wciskając pług coraz mocniej w ziemię i tym samym stawiając wiekszy opór. W latach 90 oglądałem to codziennie na EuroSport. Piękna rywalizacja koni mechanicznych kontra fizyka i grawitacja.
Tu raczej chodzi o to, że konie to nie wszystko, moment obrotowy + masa + duża powierzchnia kół

@tranzystor
Czyli w sumie opłacałoby się robić elektryczne traktory. Może czas zacząć, w pogoni za ekologią?
Czyli w sumie opłacałoby się robić elektryczne traktory. Może czas zacząć, w pogoni za ekologią?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie