mialem okazje podczas studiów pracowac w pewnym call centre

nie dzwonilem do idiotów z promocjami tylko robilem badania

i czesto byly to badania albo polotyczne albo o sytuacje w kraju

i kiedy dzwonilismy do malych przedsiebiorstw i pytalismy jak im sie wiedzie

bylem zaskoczony

95 % z ludzmi z którymi rozmawialem mowili ze w tym roku kończa dzialalnosc bo nie da rady dalej to ciagnac

byly to oldschoolowe zakłady który byly prowadzone przez dziesiatki lat, jak i mlodzi ogarnieci ludzie którzy mieli zajebiste pomysly lecz poprostu panstwo im dawało w kosc

nie mogli nikogo zatrudnic,a bardzo by im sie przydala pomoc i mieli by na pensje bardzo dobra

lecz jesli chodzi o zus itd

to musieli albo sami zapi3rdalac albo na czarno zatrudniac, albo na smieciowa umowe. do czego dążę ? a mianowicie do tego ze nic tu sie nie zmieni

wiec nie mowcie ze za pare lat polska bedize silna i powstanie

ile lat juz powstajemy? jak przyjezdzaja do nas erazmusy z hiszpiani , wloch,z niemiec czy nawet z cholernej turcji to uwazaja nasza polsze za trzeci swiat

mowia ze srodki komunikacji miejskiej sa tak rozj3bane ze tragedia, a do tego tak drogie ze taniej zrzucic sie ze znajomymi ma na taxówke i podjechac kilka przystanków. Kolejna sprawa to ceny xD nikt tego tutaj nie poruszyl

no ale qwa:D zyje w trójmiescie

ide na zakupy

kupie zarcie na 2 dni i wydaje 40zł

a szczerze nic nie kupilem zajebistego

3 pomarancze to 5 zł

qwa!!!!! zwykła woda 6l -7 zł. chleb- 3zł!!!!!!!!!!!!!! w biedrze!!!!!!! tragedia

czego mam bronic w tym kraju? co on mi dal? wykształcił mnie? 6 lat podstawówki, 3 lata gimnazjum i liceum 5 lat studiów. znam wszystkie rzeki ameryki polnocnej i poludniowej, wsyzstkie rzeki azji i afryki, umiem rozpoznac setki flag oraz powiedziec co jest stolica jakiego kraju. umiem statystyke matematyczna, opisową, oraz wiele innych malo przydatnych gowien,a nie moge tego uzyc bo jak otworze wlasny biznes to mnei zje panstwo
nothing to do here