📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
🔥
Chłopcy będą chłopcami
- teraz popularne

radek225 napisał/a:
Sport to zdrowie .
Yolanda napisał/a:
Sport, zwłaszcza dwubój to samo zdrowie.
Pogodzę was. Ruch to zdrowie, sport - niekoniecznie.

I po co to mordę drze?
Mogła się nie srać na coś co ją przerasta.
Mogła się nie srać na coś co ją przerasta.
kaziuzlasu napisał/a:
Koniec kariery.
Dużo osób wracało po takich kontuzjach do pełni formy chociaż wygląda to strasznie chociażby Kim Un Guk z korei północnej na przykład a było ich wiecej czy Kinga Kaczmarczyk z Polski
radek225 napisał/a:
Sport to zdrowie .
Bzdura, mój trener zawsze powtarzał- ruch to zdrowie, sport to kalectwo

@Fiksat: sport zawodowy, a szczególnie podnoszenie ciężarów to nie jest zdrowie. Nawet w damskich sportach poziom wymagany do zarabiania na sporcie wymaga niszczenia swojego zdrowia. Ważąc niecałe 70kg podnosiłem pod 100 i nie czułem się przez to zdrowszy. Swego czasu podczas przysiadu po prostu pękło mi płuco i równie dobrze mogło mnie nie być przez to, że zwyczajnie źle wykonałem oddech. Niemal każdy kogo znam kto pół amatorsko grał w piłkę ma problemy zdrowotne związane z kolanami, kostkami. Temat rzeka. Współczesny sport zawodowy nie ma nic wspólnego z budowaniem swojego zdrowia. Ledwie promil zawodowych sportowców będących w czołówce w swojej dyscyplinie nie cierpi na rym zdrowotnie i wynika to przede wszystkim ze szczęścia i niezwykłych predyspozycji. Nie wiem co się tak spiąłeś o jego wpis, ale ja w pełni rozumiem kogoś kto źle ocenia niszczenie swojego ciała w sporcie zawodowym.
radek225 napisał/a:
Sport to zdrowie .
Amatorskie uprawianie sportu typu: biegi, tenis, kometka, jazda rowerem, gimnastyka, lekkoatletyka itd., jak najbardziej.
Amatorskie ocierające się o wyczynowe, albo zawodowe już nie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie