Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
Podrobiony bankomat
konto usunięte • 2013-12-17, 23:45
Sposób w jaki złodzieje wyłudzają dane z kart

(0:22)

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
spiepszaj_dzbanie 2013-12-17, 23:56 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Putis 2013-12-18, 5:33 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mateuszmatel 2013-12-18, 12:01 3
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2013-12-18, 12:25
@Putis
Są takie przenośne skanery - nie widziałem na androida, ale na "notebooka w plecaku" - płatność oczywiście do 50zł, chyba że jest możliwość więcej... nie wiem, bo nie siedzę w tym temacie aż tak głęboko jak w zamkach i niektórych IMMO.

Są takie puligary które nie przepuszczają sygnału ze skanera.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-18, 15:28
mateuszmatel widzę że jesteś w tym obeznany
Zgłoś
mateuszmatel 2013-12-18, 17:17
Zgłoś
Putis 2013-12-18, 19:18
@mateuszmatel widzę obeznany w temacie, spokojnie nie będę Ci robił konkurencji... Są transakcje online i offline, jeśli bank Ci nie zabezpiecza (a wiele banków tego nie robi) transakcji offline to zczyta Ci dane i kupi co będzie chciał nie koniecznie za max 50zł.. poza tym dużo o tym czytałem i temat wcale nie jest taki prosty, poza tym jeśli to takie bezpieczne to dlaczego ludzie kupują specjalne okładki na karty ?

Masz posłuchaj sobie może trochę nauczysz się:
youtube.com/watch?v=034HKZFVWPc

Aha życzę Ci żebyś zawsze był taki pewien siebie i wierzył w technologię i jednocześnie żeby Cię zrobili na grubą kasę.. Ja wolę wziąć trochę gotówki na zaś i nosić np:50 zł niż używać tych kart - okej wygodne, ale skoro jest aż tyle znaków zapytania, to po co kusić los? W każdym razie coś jest na rzeczy i trzeba zachować jeszcze większą ostrożność
Zgłoś
pauauek 2013-12-19, 3:54 2
Dlatego trzymam hajs w "skarpecie", mam pieniądze kiedy tylko zechce, nie muszę iść pól miasta do bankomatu, bo chciałem zrobić zakupy w sklepiku obok bloku gdzie nie obsługują kart. Druga sprawa, nikt wirtualnie mnie nie okradnie, mój dom moja forteca
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-19, 3:59 2
Zgłoś
Abyssaal 2013-12-19, 5:02
Zgłoś
SaintRose 2013-12-19, 9:39
@Putis
Przytaczasz tumanie jakiś filmik na yt a chyba sam go nie oglądałeś.

żeby Cię zrobili na grubą kasę..
Hahahaha
Jakoś w filmiku gość za każdym razem mówi "DROBNE ZAKUPY" i podaje maksymalna kwote 49,99. i za więcej nie da sie kupic zblizeniowo chocbys sie zesral.
Zgłoś
cherry_1990 2013-12-19, 9:50 5
Od siebie dodam, że takie triki i tak nie odniosą na mnie skutku, bo przecież państwo już dawno zadbało żebym nic na koncie nie miał
Zgłoś
htr83 2013-12-19, 12:10
każdy orze jak może
Zgłoś
mateuszmatel 2013-12-19, 16:33
@Nameless Mówiłem o tym fragmencie:

Cytat:

Wystarczy że masz kartę z Paypassem, podchodzi do Cb typ w tramwaju skanuje kartę darmowym programem na androida i może w necie dokonywać grubszych transakcji niż 50zł

W linku którym wysłałeś i filmie z youtuba jest mowa o transakcji do 50zł płaconymi w sklepie a nie o grubszych transakcjach w internecie. Mam telefon z nfc oraz karte paypass. Zrobiłem mały test i wsadziłem karte do portfela a portfel do kieszeni. Nfc w telefonie jest za słabe żeby sćiągnąć dane. Jedyna opcja to karta trzymana luzem w kieszeni. Dodam jeszcze, że przy 3 kartach telefon nie potrafił ich rozdzielić. Putis mówił o metodzie z telefonem i o robieniu na grubą kase i o tym mówiłem, bardziej "profesjonalne" skanery to już inny temat.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem