Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 25 minut temu
podróż za jeden uśmiech
konto usunięte • 2013-05-17, 12:31
Sporo ludzi dodaje tutaj filmiki z różnymi zajawkami i rzeczami związanymi z hobby, więc i ja dodam.
być może kogoś to zainspiruje.

Słowem wstępu:
Przygotowania do tej wyprawy trwały niemal trzy lata. Opłaciło się? Całkiem dosłownie. W 2010 roku Mateusz i Agnieszka wyruszyli w drogę, mając ze sobą tylko paszporty, luźne i niezbyt ciężkie plecaki oraz kamerę.
Autostopem dotarli z Rybnika na Gibraltar, tam złapali jacht i popłynęli na Wyspy Kanaryjskie. Stamtąd, również pod żaglami, przedostali się do Dakaru, by następnie lądem dotrzeć do Marrakeszu, gdzie pierwsza odsłona podróży za jeden uśmiech dobiegła końca.
Po krótkiej przerwie na podratowanie budżetu i zdrowia (choroba nowotworowa) Mateusz, który rozsmakował się w jachtostopie, z nową towarzyszką podróży, Pauliną, wrócił na Wyspy Kanaryjskie i pożeglował na Karaiby. Ostatnim etapem wyprawy był rejs z Gwadelupy przez Azory na Maltę.

+ link do pełnej wersji filmiku z wyprawy - /watch?v=Dm5YwslJ6CA
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-05-17, 12:39 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 12:41 5
tihomax napisał/a:

Rozumiem że jedzenie i taki tam po prostu kradli?

pracowali dorywczo np. rozwożąc coś itp. lub dostawali za darmo.
czasem zdarzają się jeszcze dobrzy ludzie
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 12:44 10
Wbrew pozorom na ludzi mozna liczyc...jednak powatpiewam iz ta podroz roznymi srodkami transportu byla oplacana tylko usmiechem...
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 13:41 18
laska zrobiła pałkę tu, pałkę tam i mieli nawet na dobry hotel
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 14:19 2
osobiscie znam kolezke i mowie ze trzeba miec taka odwage jak on. nie wiecie co potrafi robic kim jest, od siebie dodam tylko link

odyssei.com/forum/index.php?showtopic=88331

do jego tematu na jednym z forów zebyscie mogli dokladnie poczytac w jaki sposob zjezdzil swiat. nie znacie nie oceniajcie...
Zgłoś
kustoszpan 2013-05-17, 14:47 5
Aha, czyli dziewczyna która pojechała z nim jako pierwsza, została w domu z nowotworem, a on przygr🤬ał sobie inną i popędził się dalej bawić?
Dobry zawodnik.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 15:04 5
Domyślam się których warg używała do tego "uśmiechu"
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 15:28
kustoszpan napisał/a:

Aha, czyli dziewczyna która pojechała z nim jako pierwsza, została w domu z nowotworem, a on przygr🤬ał sobie inną i popędził się dalej bawić?
Dobry zawodnik.

nie, to ten chłopak, Mateusz, miał nowotwór.

"Kiedy u Mateusza wykryto łagodny, operacyjny nowotwór lekarz kazał mu czekać na zabieg chirurgiczny pół roku. - Nie mogę - zripostował. - W tym czasie w Afryce wieje w stronę zachodu, a ja chcę tam płynąć. Był tak wiarygodny, że na rękę poszedł mu nawet NFZ. "

polecam artykuł z nim związany
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1834521,na-karaiby-doplynal-lapiac-stopa-zdjecia-wideo,id,t.html
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 15:32 3
Mnie ten filmik zainspirował. Do ziewania.
Zgłoś
ProVVe 2013-05-17, 15:39 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 15:39
nawet fajna dupa. zawsze umili podroz, a i w razie czego mozna ja przehandlowac za wielblada
Zgłoś
MrTijomono 2013-05-17, 19:15
Ciekawe ile razy była pchana za podwózkę
Zgłoś
koreapłn 2013-05-17, 19:38 1
co jak co, ale tych podróży jachtem i katamaranem to im zazdroszczę
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-17, 21:50 4
Wymienił towarzyszkę podróży na nową, bo ta pierwsza się nieco zużyła od ciągłego "uśmiechania".
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem