📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
52 minuty temu
🔥
Drift bmw po polsku
- teraz popularne

Nimfy to super papugi, mam 4, z czego 2 przybłędy, kilka lat temu miałem ich nawet 7. Lecz bez dodatkowego pomieszczenia dla nich, trzeba brać pod uwagę, ze śmiecą i srają więcej niż mniejsze ptaki. Jak komuś to przeszkadza alternatywa jest falista, lub kanarek.
Takie papugi dają więcej frajdy niż pies.
Takie papugi dają więcej frajdy niż pies.

E. Kanarki są lepsze. Może i stają, ale mało uciążliwie i, w miarę oswajania, przynajmniej próbują się kontrolować. Plus- jeżeli włożysz kilka miesięcy intensywnej pracy -będą zajebistymi towarzyszami, w niczym nie ustępującymi psu. Jedyna wada, to że miewają skłonności samobójcze i chwila nieuwagi może się skończyć materiałem na harda
I gdyby byli tu jacyś fanatycy ptaków- tak. Wiem. Nasza wina że nie dopilnowaliśmy. Przyznaję bez bicia- po czterech latach wspólnego życia jakoś zbyt łatwo pokłada się zaufanie w drugiej stronie i zapomina o dysproporcji masy
Johan. Nigdy Cię nie zapomnę puchata kulko pachnącego popcornem rudego pierza i pazurów

I gdyby byli tu jacyś fanatycy ptaków- tak. Wiem. Nasza wina że nie dopilnowaliśmy. Przyznaję bez bicia- po czterech latach wspólnego życia jakoś zbyt łatwo pokłada się zaufanie w drugiej stronie i zapomina o dysproporcji masy

Johan. Nigdy Cię nie zapomnę puchata kulko pachnącego popcornem rudego pierza i pazurów

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie