Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Oto piękny pokaz tego co możecie zrobić swoim nowiutkim terenowym Jeepem.
Założę się, że wasze e36 1.6 lpg mpower i gólfy dwójki, a jak kumpel pożyczy to trójki, tego nie potrafią!

Szach mat!

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
rlkp 2017-09-10, 17:09 4
@albazsanagycjib

Zazwyczaj piszą to osoby, których nie stać na zakup dobrego WJ/WG, bądź kupili kibel za 15.000zł i bujaj się cały czas z awariami. Mamy kilka takich osób na forum, które chciały mieć Grand Cherokee i kupiły kibel, potem silnik do remontu (10.000zł), bądź most (3000zł), skrzynia biegów (od 2000-8000zł), czy reduktor (2000zł) no i nagle się okazuje że tylko narzekają.

Dobry Wj to wydatek rzędu 30.000zł, modyfikacje to drugie tyle. Mam to auto ponad 3 lata. 0 problemów mimo ciągłego jeżdżenia w terenie, jedynie co wymieniam to przeguby ale z racji opon bo nie wytrzymują przeciążeń i krzyżaki które bądź co bądź są słabe. Natomiast już wielokrotnie udowodniliśmy, że tam gdzie wjedzie jeep, patrol czy inny samochód terenowy ma problem i zostaje...

Ważna też wymiana oleju u mnie robię to co 5000km w silniku, co rok w mostach i 20.000km w skrzyni biegów, bądź raz na 2 lata. Nie jest to tanie, bo dobre oleje dedykowane kosztują sporo, ale mam spokój

Kwestia odpowiednich umiejętności i budżetu. Nie neguje osób które chcą mieć Jeepa, ale zawsze mówię jedno, dolicz do takiego auta 20-30% więcej na eksploatację niż normalne auto, wtedy będziesz cieszył się bezawaryjnością. No i jeździł w terenie tak jak my z czystą przyjemnością

Przykład jeden z ostatnich wypadów, jeździmy bardzo często, korzystamy z terenów różnego rodzaju stowarzyszeń off-roadowych, gdzie wjazd jest w pełni legalny.

1szy moment w tym filmie powyżej, kierowca mówił że majty zmieniły mu kolor na brązowy
Zgłoś
JedkerTC 2017-09-10, 17:15
Tak czułem, że coś kojarzę Twojego WuJka. Pozdro z orga
Zgłoś
rlkp 2017-09-10, 18:17
Ma ktoś źródło do tego filmu na youtube?
Zgłoś
kaelem 2017-09-10, 18:35 2
Velture napisał/a:

Założę się, że wasze e36 1.6 lpg mpower i gólfy dwójki, a jak kumpel pożyczy to trójki, tego nie potrafią!

Twój bilet miesięczny też tego nie potrafi.
Zgłoś
Heathen 2017-09-10, 19:26
Ja rozumiem że dla kogoś w Skodzie Octavi wasze hobby jest niezrozumiałe.
Ale sam ostatnio kupiłem 240KM Hothatcha by na co dzień jeżdżąc móc cieszyć się z przewagi nad zwykłymi userami w przysłowiowej jeździe do Tesco...ale wy?
Kupujecie auta za gruby hajs, wkładacie w to jeszcze grubszy tylko po to by z prędkością 10km/h toczyć się po lasach/bagnach...nie potrafię tego ogarnąć.
Zgłoś
~Velture 2017-09-10, 19:47 1
kaelem napisał/a:

Twój bilet miesięczny też tego nie potrafi.

Ponoć kwartalny daje radę ale to musiałbym się ciebie zapytać jako eksperta.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Kosmodysk 2017-09-10, 20:02
Velture napisał/a:

Zapamiętaj to sobie- eksperci z sadistica wiedzą, że teraz wozimy się w Audi
Zgłoś
P................k 2017-09-10, 20:31
@Heathen Sa ludzie, ktorzy zbieraja smieci i nazywaja to swoim hobby. Kazdy lubi co innego, nie proboj zrozumiec, wazne ze nikomu nie szkodza i co najwazniejsze robia to za swoje prywatne pieniadze. Reszta nie powinna nas obchodzic.
Zgłoś
JedkerTC 2017-09-10, 20:40
Każdemu wg potrzeb. Jedni chcą jeździć szybko, my chcemy jeździć wszędzie:)
Te same pozytywne emocje, które masz jadąc swoim hothatchem, my mamy jeżdżąc jeepami i ładując w nie tysiące złotych.
Zgłoś
rlkp 2017-09-10, 22:00 1
@Heathen

Oprócz Jeepa w teren, mamy jeszcze jedno auto całkiem żwawe. Audi A8 4.2, więc Jeep służy głównie do relaksu
Zgłoś
kamillo16 2017-09-11, 12:07
Co do tego stwierdzenia że jeep wjedzie tam gdzie zaden inny to się nie zgodzę, Nissan Patrol, Suzuki Samuraj też sobie radzą. Mało tego zmoty w klasie Extreme to w większości ramy z samuraji albo patroli, ich właściciele twierdzą że Jeep-y są dla bogatych ludzi
Zgłoś
rlkp 2017-09-11, 17:22
@kamillo16

Zmota, a auto które jeździ po czarnym i wjeżdża w teren to 2 różne rzeczy. Zmota zazwyczaj ma spawlocki i koniec jazdy po asfalcie. Natomiast ja piszę to z własnego doświadczenia i obserwacji z wypadów.
Zgłoś
Oponka 2017-09-11, 21:37
pocisnęłabym go moim cinkolem w gazie
Zgłoś