Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Polacy o marihuanie
Marian_Koniuszko • 2022-08-06, 20:02
Opinia publiczna na temat legalizacji marihuany

A wy sadole jakiego jesteście zdania? Marihuana robi z ludzi nienormalnych, czy łagodzi obyczaje?
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
bigaffe 2022-08-07, 21:42
djpyza napisał/a:

ja po jaraniu kiedyś zawsze miałem że mi się ciężko oddychało xd takiego fixa łapałem to nie dla mnie.

pale co drugi dzien a chalm codziennie, i zawsze mieszam ale z piwem nie z wodka. piwo i joint to zycie.
Zgłoś
Dzisiaj 2022-08-07, 22:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2022-08-08, 3:15 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
4Power 2022-08-08, 13:02
Każda używka na swój sposób jest szkodliwa a co prawda jest to to że taka marihuana jest o wiele lepsza pod każdym względem od alkoholu lub papierosów. Wystarczy spojrzeć na wykres zgonów porównując marihuanę do alkoholu lub papierosów. Albo obejrzeć film na YT "co powinniśmy wiedzieć o marihuanie. Lekarze wyjaśniają". Bardzo dobrze tam chłopaki tłumaczą jak to działa i sami będziemy mogli stwierdzić czy taka marihuana faktycznie może być lepsza od alkoholu czy nie. Niektórzy tutaj jak czytam te komentarze to wydają się być mocnymi boomerami bo jak widzą słowo marihuana to odrazu kojarzy im się z narkotykami a narkotyki kojarzą im się z ćpunami, problemami na całe życie, leczeniem uzależnień, stratą pieniędzy etc. Słowo marihuana niepotrzebnie jest owianą złą sławą wśród starszych.
Zgłoś
GOLOP 2022-08-08, 13:49
Zgłoś
Paxiel 2022-08-08, 17:37
Pale trawę od kilkunastu lat. Marihuana uzależnia. Najpierw pali się żeby poczuć się inaczej, później pali się by wrócić do normalności. Alkohol wzbudza agresję jak się go za dużo wypije. Marihuana natomiast wzbudza agresję gdy się jej nie zapali lub nie posiada. Przez pierwsze 6 lat palenia nie czułem się uzależniony, a nagle okazało się że na "trzeźwo " nie mam ochoty jeść czy spać. Mimo to w społeczeństwie funkcjonuje jako zdrowy, normalny i porządny obywatel.
Co do legalizacji to mam mieszane uczucia, patrząc subiektywnie, to jak najbardziej, czyste i przebadane zioło, dostępne na każdym rogu, brak obaw o to że za palenie trawy czy jedzenie ciasteczek (tj. posiadanie) zamkną cię na kilka lat do więzienia z gw🤬cicielami, porywaczami i innymi prawdziwymi bandytami. Legalizacja marihuany wpłynęła by też na zmniejszenie spożycia alkoholu i papierosów wśród młodzieży. I to jest druga strona medalu, ta bardziej obiektywna. Powszechny dostęp wpłynie na odsetek osób uzależnionych i nadużywajacych tego specyfiku. Fakt, będą uzależnieni od lepszego jakościowo towaru, ale nadal uzależnieni.
Każdy powinien mieć prawo decydować o sobie, jednak większość ludzi zazwyczaj podejmuję złe decyzje.
Może nie powinno być kar za posiadanie małych ilość, może i powinny być sklepy jednak uważam że dostęp nie powinien być zbyt łatwy.
Reasumujac:
-Czy marihuana powinna być legalna?
-Nie wiem. (Na szczęście nie mi o tym decydować.)
Zgłoś
djpyza 2022-08-08, 21:49
Zgłoś
lukasqwert 2022-08-09, 1:19
Zgłoś
baronturbina 2022-08-09, 9:46
Zgłoś
djpyza 2022-08-09, 17:19
Zgłoś
Andrzejas 2022-08-09, 22:19
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem