Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2016-04-08, 11:46 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
The_Generat 2016-04-08, 11:48 2
ja miałem modemy hst 14400 i v32bis us robotics na których chodził BBS - a wy tu o super szybkich łączach 128kb gadacie
Zgłoś
emperorzbigniew 2016-04-08, 11:53 4
128? Przez długi, długi czas korzystałem z 14,4, a wcześniej jeszcze wolniejszych modemów.
Dostęp do softu w BBS-ach - bezcenny

Swoją drogą kolega mi opowiadał, że cała redakcja Bajtka - a było to wszak dawniej jedyne pismo branżowe - wisiała na chyba dwóch modemach 14,4. I było mega wypas jak na tamte czasy.

A cofając się jeszcze bardziej, dla osób, które nie pamiętają - kiedyś "Internet" polegał na pójściu na giełdę (np. przy Stodole w Warszawie lub podobną) i kupno rzeczy na dyskietkach. Albo na bieżąco przegrywanie.
Zgłoś
Larouss 2016-04-08, 12:05 1
czasy gdzie grało się w Ultime online
Zgłoś
toad 2016-04-08, 12:22 6
Mp3 ściągało się chyba w 20 minut. Potem weszły pakiety TP S.A. że można było dłużej siedzieć w necie bez obawy, że Stary cię z domu wyrzuci za rachunek telefoniczny choć i tak bez wpadek człowiek się nie obył W czasach przed internetem to dyskietki, legalne piractwo, fajne, grywalne gry, ehh to były czasy
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-08, 12:44
Podobne dźwięki jak po kac sraczce.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-08, 13:02 2
Kolejne wspomnienia predestynowanych nerdów. Nie pamiętam takich rzeczy, bo grało się wtedy w kolegami w piłkę, budowało bazy w krzakach itp nie wiedząc, że normalny świat się powoli kończy.
Zgłoś
toad 2016-04-08, 13:12 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-08, 13:44 10
jeżeli Twoim dostawcą jest Netia, to wciąż możesz mieć podobne wrażenia
Zgłoś
pawelozory 2016-04-08, 14:35 3
Mb =/= MB
Zgłoś
Verbatim369 2016-04-08, 15:07
Instalka HL2 na modemie 48 kb. Drożej zapłaciłem, za update (wymagane połączenie było) niż za samą grę
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-08, 15:20 3
Zgłoś
bollol_stern 2016-04-08, 15:25 1
@pietras_ja

Bazy w krzakach z kolegami powiadasz? Pewnie kwitła chłopięca "przyjaźń"
Zgłoś
maciuch2 2016-04-08, 15:31 4
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-08, 15:48
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem