👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

mygyry napisał/a:
Jeżeli po wódce chodzę do kościoła to jestem prawdziwym patriotom?
![]()
Prawdziwy patriota posiada słownik w domu.
igorektgk napisał/a:
Prawdziwy patriota posiada słownik w domu.
Ba! Nawet czasem do niego zagląda i wie, że nie ma tam odmiany rzeczowników...

nowynick napisał/a:
Ba! Nawet czasem do niego zagląda i wie, że nie ma tam odmiany rzeczowników...![]()
Słowniki to ty chyba z daleka tylko widziałeś. W normalnych słownikach (czyli nie takich wydanych przez wydawnictwo-krzak) we wstępie są tabele odmiany z wyszczególnionymi wzorami, a przy każdym haśle słownikowym jest odpowiedni skrót wzoru odmiany.
666trololo666 napisał/a:
Słowniki to ty chyba z daleka tylko widziałeś. W normalnych słownikach (czyli nie takich wydanych przez wydawnictwo-krzak) we wstępie są tabele odmiany z wyszczególnionymi wzorami, a przy każdym haśle słownikowym jest odpowiedni skrót wzoru odmiany.
Słownika to ja niepotrzebuje, bo nie jestem analfabetom!
nowynick napisał/a:
Słownika to ja niepotrzebuje, bo nie jestem analfabetom!
Chyba analfabetĄ

Prawdziwy Polak chodzi na marsze przeciw obcnemu rządowi. Reszta to śmieci i ruskie kundle.
Z Rosjanami wypiję,
Z Ż__em pohandluje,
Ale na Polaków pluję.
Z Ż__em pohandluje,
Ale na Polaków pluję.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie