Główna Poczekalnia (1) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 22 minuty temu
Polaku, szanuj swój język.
konto usunięte • 2013-10-15, 22:03
Witajcie sadole i sadolki. Długie, zatem tylko dla wytrwałych (wytrałość i inteligencja to dwie różne sprawy, więc nie oceniam) Jestem nowym użytkownikiem. To mój drugi temat. Pierwszy wyj🤬o, bo był c🤬jowy. Chciałem się podzielić z wami moją rozkminą, bo dobre rozkimny są na sadisticu w cenie. A czy moja jest dobra? Oceńcie sami.

Tak naprawdę jebie mnie to, że w ciągu trzech dni ten temat trafi do sucharów, bo moim celem jest przekazanie wam mojego bólu dupy, ale! Jakże ważnej sprawy dotyczącego. Mianowicie: Nowe zangielszczenia w naszym pięknym języku polskim. Skróty, słowa, czy całe zdania wstawiane w wypowiedziach Polaków, które w większości składają się w z polskich słów. Dla przykładu. Ktoś na sadisticu wykładał swoją opinię, bardzo ładnie, ale na końcu zdania dop🤬lił IMO. Za c🤬ja nie wiedziałem co to znaczy, póki nie wj🤬em tego w wyszukiwarkę. IMO - In my opinion. Pytam. Dlaczego nie użyć pięknego wyrażenia jakim jest: "w mojej opinii". Przecież samo słowo "opinia" jest bardzo pięknym polskim wyrazem! Jego wydźwięk, melodyjność. No k🤬a. Albo ktoś pisze komentarz i dop🤬la "WTF" - What the fuck. A czy nie można ładnie powiedzieć po polsku "CO JEST K🤬A?!" albo "Co to do k🤬y jest?!". Słowo "k🤬a" jest równie oryginalne jak "fuck". A w czym jest lepsze? Wypowiedz oba: najpierw "fuck", a potem "k🤬a". Które ładniej brzmi. Jest różnica? Inny przykład? Jebiesz błyskotliwym kometarzem, a ktoś Ci na to "No shit!". Przecież to nic innego jak "nie p🤬l"! O ile więcej siły jest w polskiej wersji niż obesranym angielskim.

Zapytacie. O co ten cały ból dupy jest. Chcą to niech sobie używają. A mi się k🤬a płakać chcę i srać jednocześnie, jak wiem, że ktoś używa srangelskiego w Polsce, wypowiadając się do Polaków, zamiast mówić w całości po Polsku! Przecież przeciętny Polak nauczy się srangielskiego z palcem dupie, a przeciętny srangol, albo hamburger nie wie k🤬a, że Słowacja i Czechy nie są jednym państwem! Albo, że to nie Australijczycy lizali dupę Hitlerowi, a Austryjacy! Jakby im dać nieśmiertelność to życia by im nie starczyło, by nauczyć się naszego języka! O to mi chodzi. Nasz język być trudny. I umiejętność władania nim to niemal tak wielka sztuka jak ciumkanie w jakimś plemiennym, murzynowym dialekcie. Dlatego drodzy sadole, sadolki, katole, łysi, rudzi, murzyni nie, ale nawet niemcy(tfu!) i gimbusy odwiedzający sadistic.pl (dla tych, którzy się przyp🤬olą, że nawet ta strona ma zangielszczoną nazwę - szybciej wpisać sadistic(pl) niż stronaosadystycznymhumorze(pl) - to nie przekracza granic mojej tolerancji). Gratuluję wytrwałości, żeście dotrwali do tego momentu. Proszę was i apeluję. Nie wp🤬lajcie angielskich słówek do polskich zdań. I szanujcie swój język. Błędy językowe, ortograficzne czy interpunkcyjne się zdarzają. Mam nadzieję, że nie zrobiłem ich wiele ja. Ale na pewno nie zdarza się nikomu przypadkiem DOP🤬LIĆ wtf, imo, czy k🤬a "god sejw de junajted kingdom ugly whor".

Jebią mnie wirtualne piwa, wolałbym prawdziwe. Dzięki nim niestety to się może znaleźć na głównej i przeczyta to więcej osób. Może to szansa, by dotarło to do tej osoby pewnej, która nap🤬la wpół angielskim jak zła. Jeśli nie dotrze - c🤬j. Ja swoje powiedziałem. Dziękuję.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 10:11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
The_Generat 2013-10-16, 10:20
FUCK OFF
Zgłoś
gurpegi 2013-10-16, 10:25
Koleś ma pretensje do innych, a sam byki sadzi i gubi przyimki. Słowo 'opinia' jest 'pięknym polskim słowem'? Taaak. Jest tak samo polskie jak 'matematyka'...
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 10:49
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Cyrk 2013-10-16, 10:49 4
BoomShakaLaka napisał/a:

Naród wyróżnia się między innymi językiem, do tego polski naród ma ten język unikalny, używany wyłącznie przez Polaków(no i Polonie, ale to też jeszcze Polacy). Dość mocno spaja te 40mln ludzi, dlatego ma coś wspólnego z patriotyzmem, nawet dość dużo. Bardzo możliwe, że to właśnie dzięki naszemu językowi przetrwaliśmy ten tysiąc niełatwych lat wzglednie nienaruszeni.

Pamiętajcie, człowiek opluwający ojczyznę jest jak kundel. Nie bądźcie kundlami.

Chwała!

1. Polaków jest 60 mln. Około 40 w Polsce i około 20 za granicą. Jak chcesz udawać takiego elo do przodu prawilnego patryjotę w internetach to weź chociaż odrób lekcje...
2. Co to ma do rzeczy, że naród wyróżnia się językiem? Używanie wyłącznie polskiego języka jest podobne do upieraniu się, że samochód to diabelski wynalazek i "prawdziwi" jeżdżą tylko dorożkami. Znaj swój język, znaj tez inne i używaj ich wszystkich kiedy uznasz za stosowne.
3. Teza o przetrwaniu dzięki językowi jest nie tylko absurdalna, ale wręcz po prostu kretyńska. ponownie odrób lekcje.
4. "dlatego ma coś wspólnego z patriotyzmem" - to tak jak papierowy samolot ma "coś wspólnego z lataniem", ale na Marsa nim nie dolecisz.

Podsumowując: Przestańcie spinać dupy. Przeszkadza wam, że ktoś używa takich języków jakie uzna za stosowne i nazywacie to "opluwaniem ojczyzny", albo byciem "jak kundel"? Dno i 5 metrów mułu...

PS. Taki gramar nazi tylko jak nie znasz gramatyki
Zgłoś
anetamineta 2013-10-16, 11:04
Z wypracowań to chyba piątki w szkole dostajesz co ?Taki mądry ze az piwko wystawiam
Zgłoś
szadzio 2013-10-16, 11:34
WTF?
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 11:36 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 11:42
Sądząc po napinaniu dup gimbusów i innych, apel odniesie skutek.Coś im do "fejsikowej sago-yolo-słitaśnej" papki mózgowej wejdzie i może coś poruszy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 11:44
Temat traktujący o poprawnej polszczyźnie pisanej i mówionej, a 'top koment' napisany jest niepoprawnie, bez uwzględnienia znaków interpunkcyjnych.

O ironio!
Zgłoś
kidi1 2013-10-16, 11:49 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 11:53
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 11:56 2
Zgłoś
Keepo 2013-10-16, 12:04
Ja zawsze uważałem że angielski to język dla zwierząt.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-16, 12:16
To wszystko to i tak masońska propaganda końca świata
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem