Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Policja idzie po internautów
woytasw • 2015-05-26, 9:11
Witamy w Polsce... Jak donosi WP.pl

Policja idzie po internautów za "budyń" i "bigos". Odpowiedzą za złamanie ciszy wyborczej?
Policjanci z dolnośląskiego wydziału do walki z cyberprzestępczością zabezpieczyli wpisy z portalu społecznościowego, które mogą świadczyć o złamaniu ciszy wyborczej w czasie drugiej tury głosowania. Internauci w czasie wyborów prezydenckich znaleźli sposoby na to, by obejść ciszę wyborczą. Nazwiska kandydatów zastąpiono kulinarnymi skojarzeniami. Najpopularniejszym było porównanie Andrzeja Dudy do budyniu, a urzędującego prezydenta - do bigosu. Ich "ceny" na wyborczym bazarku oznaczały planowane wyniki. wyborczej?
Policjanci z dolnośląskiego wydziału do walki z cyberprzestępczością zabezpieczyli wpisy z portalu społecznościowego, które mogą świadczyć o złamaniu ciszy wyborczej w czasie drugiej tury głosowania - informuje TVN24.
WP.PL / Konrad Żelazowski
Zobacz galerię
Policja nie ujawnia, o jaki portal społecznościowy chodzi, ani ile wpisów zabezpieczono.

Wieczór wyborczy Dudy
Internauci w czasie wyborów prezydenckich znaleźli sposoby na to, by obejść ciszę wyborczą. Nazwiska kandydatów zastąpiono kulinarnymi skojarzeniami. Najpopularniejszym było porównanie Andrzeja Dudy do budyniu, a urzędującego prezydenta - do bigosu. Ich "ceny" na wyborczym bazarku oznaczały planowane wyniki.
Dlaczego takie skojarzenia? W jednym z wywiadów dawna nauczycielka Andrzeja Dudy wspominała, że w młodości był jak "budyń waniliowy z soczkiem malinowym".

"Bigos" to z kolei nawiązanie do słów Komorowskiego, który w czasie jednego ze swoich kampanijnych wystąpień odniósł się właśnie do tej potrawy.

Amber Gold, sól drogowa, Skoki mają w dupie. Naród musi wiedzieć, żę fikać nie wolno.
Zgłoś
FenomenKol 2015-05-27, 22:15
Klikam "zobacz galerię" i nic się nie dzieje, robię coś źle?
Zgłoś
InnyName 2015-05-27, 22:24 2
@up
Dokladnie, za takie skopiowanie tekstu nawet go nie czytając powinno byc ostrzeżenie ...

podpis użytkownika

WSZELAKIE, WSZYSTKIE, KAŻDY MÓJ FILM DODANY NA SERWER SADISTIC.PL JEST PODP🤬LONY ZE ŹRÓDŁA NA KTÓRYM JEST TAKA, A NIE K🤬A INNA JAKOŚĆ, WIĘC POCAŁUJCIE MNIE WSZYSCY W DUPĘ JEŚLI WAM ONA NIE ODPOWIADA.
Miłego oglądania. Pozdrawiam!
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-27, 22:35
kcesz ze mnie kpic nie poczułem nic
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-27, 22:59 4
"Jak ryć społeczeństwu beret" - lekcja pierwsza. Prowadzący: RMF FM (czy inna popularna stacja, ch*j wie)

1. Wspomnieć 1 zdaniem o osobie, która wygrała wybory.
2. Opowiadać przez 10 minut, jakie to ŚWIETNE wyniki miał PRZEGRANY w wyborach.

25 lat wolności, k*rwa jego mać.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-27, 23:11
"Policjanci z dolnośląskiego wydziału do walki z cyberprzestępczością zabezpieczyli wpisy z portalu społecznościowego" normalnie geniusze i hakerzy. Print screeny porobili jako dowód. W normalnych krajach nie ma ciszy wyborczej i jest dobrze ale w Polsce zawsze muszą srać w wentylator.
Zgłoś
staruchazpalcemwd 2015-05-28, 7:42 3
A ja widziałam wtedy, że u nas na bazarze Brzoza po 53 zł a Dziczyzna po 47 zł
Zgłoś
WiedźminXXI 2015-05-28, 8:04 1
I bardzo dobrze. Prawo jest po to, by go przestrzegać.

podpis użytkownika

Musimy żyć. Żyć tak, by później nikogo nie musieć prosić o wybaczenie.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-05-28, 20:33
Bardzo dziwne co? Przepisy są jakie są, kupe czasu przed ciszą we wszystkich mediach o tym się trąbi aż do pożygu, ale zawsze musi się trafić banda zbuntowanych cwaniaków która robi na opak. Oby dop🤬lili im wszystkim takie kary ze się posrają. Jak ktoś jeden dzień nie może się powstrzymać to jego problem, pseudobojownicy o demokracje.
Zgłoś