👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Przed chwilą

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

No i dobre pytanie - kto jest winien? Moim zdaniem policja bez dwóch zdań.. ale różnie bywa

@up, u nas takie zawracanie z wykorzystaniem szerokości jezdni jest dozwolone
nie wiem jak u Amerykańców.
Jest to rodzaj zawracania na 3:
- musimy się upewnić czy nikt nas nie wyprzedza, wrzucamy lewy kierunkowskaz i zwalniamy tak, aby osoby jadące za nami mogły spokojnie zareagować.
- zbliżasz się do prawej strony i sprawdzasz, czy samochody za tobą stoją, czy nikt ich nie wyprzedza, to samo z naprzeciwka.
- jeśli spełnione są warunki wyżej to możesz zacząć manewr zawracania. Skręcasz maks w lewo, aż do chodnika/ pobocza.
- kiedy jesteś około 90' do krawężnika do którego się zbliżyłeś to dajesz prawy kierunkowskaz i znowu patrzysz czy nic nie jedzie.
- cofasz sobie z kierownicą obróconą w prawo.
- dajesz znowu w lewo i jedziesz
Jak się mylę to poprawić.
Także u nas za taki manewr pan policjant powinien dostać mandat

Jest to rodzaj zawracania na 3:
- musimy się upewnić czy nikt nas nie wyprzedza, wrzucamy lewy kierunkowskaz i zwalniamy tak, aby osoby jadące za nami mogły spokojnie zareagować.
- zbliżasz się do prawej strony i sprawdzasz, czy samochody za tobą stoją, czy nikt ich nie wyprzedza, to samo z naprzeciwka.
- jeśli spełnione są warunki wyżej to możesz zacząć manewr zawracania. Skręcasz maks w lewo, aż do chodnika/ pobocza.
- kiedy jesteś około 90' do krawężnika do którego się zbliżyłeś to dajesz prawy kierunkowskaz i znowu patrzysz czy nic nie jedzie.
- cofasz sobie z kierownicą obróconą w prawo.
- dajesz znowu w lewo i jedziesz
Jak się mylę to poprawić.
Także u nas za taki manewr pan policjant powinien dostać mandat

na takich filmikach zawsze sie zastanawiam jakiego trafa trzeb a miec zeby nagrywając prostą drogę (po ch*j swoja droga ) trafic akurat na cos takiego
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie