Jak widać wyprzedzanie na zakręcie po podwójnej ciągłej, wyprzedzanie na zakazie, skrzyżowaniu, pasie wydzielonym z ruchu.. źródło podaje, że wg sądu w Ostródzie nic się nie stało i wszystko jest OK a panowie policjanci nic nie zawinili
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-03-04, 18:17
Z takim czymś idzie się na komendę, no ale co tam, społeczeństwo mamy mocne w pysku..... jedynie w sieci.
konto usunięte
2014-03-04, 18:21
Z tego co kojarzę gość który to nagrał był na komendzie i zgłosił cała sprawę.
Była sprawa sądowa. Ale kierujący został uniewinniony. Nie pamiętam tylko uzasadnienia. Państwo w Państwie.
Znalazłem na interii:
- Ja i mój pasażer występowaliśmy jako świadkowie. Chcieliśmy, by przesłuchano nas w miejscu zamieszkania, ale sąd się na to nie zgodził i musieliśmy pofatygować się do Ostródy, ponad 200 km w jedną stronę - wspomina czytelnik. - Rozprawa, w której uczestniczyłem, wyglądała, hm... dziwnie. Nie było oskarżyciela, a oskarżony policjant zjawił się mniej więcej w połowie posiedzenia i przez cały czas nie odezwał nawet słowem.
20 grudnia 2013 r. zapadł wyrok (jego odpis nasz czytelnik zdobył dzięki pomocy dziennikarki lokalnej gazety): kierowca policyjnego radiowozu został uniewinniony, na podstawie Kodeksu postępowania w sprawie wykroczeń, art. 5 par. 1 pkt. 1. Stanowi on, że "Nie wszczyna się postępowania, a wszczęte umarza, gdy czynu nie popełniono albo brak jest danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie jego popełnienia".
Znajoma trasa i znajoma skoda, nie raz się ich widzało jak się bawili ostro.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Policja w PL ? pfff to mafia.
konto usunięte
2014-03-04, 18:57
SalvaCzoko napisał/a:
Z takim czymś idzie się na komendę, no ale co tam, społeczeństwo mamy mocne w pysku..... jedynie w sieci.
Sprawa została zgłoszona na komendę

zawsze komentujesz jak nie wiesz o co chodzi? Poza tym jak to sobie wyobrażacie, że koledzy policjanci pozwolą na jakąś karę w stosunku do innych kolegów policjantów? Ręka rękę myje. Znajomości i łapówkarstwo - to się nigdy w tym kraju nie skończy...
Prawo ponad prawem, państwo w państwie.
konto usunięte
2014-03-04, 22:02
pewnie kolega komendanta
konto usunięte
2014-03-04, 22:36
tylko ze koleś zgłosił sprawę jako karną a nie jako wykroczenie. I dlatego panowie policjanci nie dostali kary, bo to nie było przestępstwo tylko wykroczenie;p
konto usunięte
2014-03-04, 23:28
Przecież to jest policja. Jak mieliby działać jak stali by w korkach, szukali godzinę miejsca do zaparkowania. Mają większe prawa, żeby móc nas chronić
konto usunięte
2014-03-04, 23:36
Ten sam paragraf działa jak jakiś pajac Cię nagra na drodze. Na jakiej podstawie mieli ustalić cokolwiek? Na podstawie niewyraźnego filmu? Jak się film w radiowozie zadnie albo zburaczy to też nie dostaniesz mandatu...