Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Jak widać 3 funkcjonariuszy z tourist police nie potrafi sobie poradzić z chudym szczurem, ale nadchodzi wsparcie w postaci 2 ochroniarzy.

Miejsce kurort turystyczny Alona, Panglao, Filipiny. Klient zwyzywał pracownicę w fast foodzie i wdał się w kłótnię, ktoś wezwał policję.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
Blame 2025-07-05, 23:08
Slabo bo bez noza
Zgłoś
CanesVenatici 2025-07-05, 23:28 1
za c🤬j nie pojechał był na filipiny jak nie natura cię zajebie to człowiek i religia wykończy
Zgłoś
majeńka 2025-07-05, 23:42 1
cedrikk napisał/a:

Nowy prezydent i jak to się zmieniło. Za Rodrigo Duerte gość już był sitem. Nie mają również długiej broni co mnie dziwi. Jeszcze 2 lata temu na Mindanao tak było przed każdą galeria.

Za to właśnie do Duterte mam szacunek. I na dodatek nie miał białoruskich czy kongijskich standardów że morduje się przeciwników politycznych, ale likwidował gangusów i cpunów.

I sk🤬iele z nowego rządu, wiedząc że ludzie szybko będą mieli ich dość, wydali go za granicę do szajbusów z ICC — mimo że prawnik który go oskarżył dawno już zeznał że sprawę nakręciło dwóch polityków na podstawie fałszywych zeznań, sąd w kraju stwierdził że nie ma jurysdykcji, itd.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
TheRealGondi 2025-07-06, 1:05 1
widać że po po polskiej szkole policyjnej
Zgłoś
Mikson10 2025-07-06, 3:06
majeńka napisał/a:

Za to właśnie do Duterte mam szacunek. I na dodatek nie miał białoruskich czy kongijskich standardów że morduje się przeciwników politycznych, ale likwidował gangusów i cpunów.
I sk🤬iele z nowego rządu, wiedząc że ludzie szybko będą mieli ich dość, wydali go za granicę do szajbusów z ICC — mimo że prawnik który go oskarżył dawno już zeznał że sprawę nakręciło dwóch polityków na podstawie fałszywych zeznań, sąd w kraju stwierdził że nie ma jurysdykcji, itd.

Jesteś w błędzie niestety. Skąd wiesz, że nie mordował przeciwników politycznych? Tak się składa, że pozwalał na bardzo dużą samowolkę swoim "żołnierzom" czy też zwykłym ludziom. W pewnym momencie można było zabić sąsiada, którego się nie lubi, zawiesić mu na szyji tabliczkę z napisem dealer, przychodziły służby i tylko odnotowywały. W mediach się tego nie rozgrzebuje, bo takie rzeczy nie dobra mowić...
Fakt, na Filipinach był problem z narkotykami (mało która rodzina nie miała wśród swoich kogoś, kto nie nadużywał), ale prezydent nie podjął z tym walki z czystego serca, a w celu zdobycia popularności, co za tym idzie władzy nawet nie tyle aż tak co dla siebie, a dla swojej rodziny. Jego córka została nieraz przyłapana w tym roku na palieniu zioła, a on sam jest uzależniony od fenatylu, oczywiście 0 konsekwencji, bo prawo nie rusza tych na szczycie. Rodzina Duterte jest obecnie w czołówce najbardziej wpływowych w kraju jeżeli chodzi o politykę (razem z Marcos i Aquino). Na Filipinach jest system klanowy, najsilniejsze rody dzierżą większość władzy w kraju mając potężny wpływ na np. wynik wyborów tak jak stało się przy przedostatnich (prezydenckie) i ostatnich (parlamentarne). Tak się składa, że partia Duterte przegrała, bo ludzie spoza Mindanao i Cebu przejrzeli na oczy. Marcos Jr. oszukał Duterte i z gracją dobił leżącego. Mam nadzieję, pozostanie do końca życia w Hadze tam, gdzie jego miejsce. Szwadrony śmierci, obrzydliwe wypowiedzi, zabójstwa w życiu przed polityką, polecam poczytać jego biografię, po prostu zły człowiek i tyle.
Zgłoś
Frank_Lopez 2025-07-06, 5:29
Filipiny. Za taką akcję dostanie ładnych parę lat. Ładnych pare lat zajmie, zanim dojdzie do procesu, bo tam wymiar sprawiedliwości dziala raczej wolno. Ten czas spędzi w więzieniu a czas ten nie będzie odliczony od wyroku. Tzn w rzeczywistości odsiedzi dwa wyroki. Teraz taka terapię przechodzi tam ruski strimer. Gnije w areszcie chyba trzeci miesiąc. 45stopni w cieniu 100% wilgotność
Zgłoś
cedrikk 2025-07-06, 7:32
Mikson10 napisał/a:

Myślę, że zmiana u władzy nie ma znaczenia dla tej sytuacji. Pod niektórymi galeriami i innymi strategicznymi miejscami nadal stoją z długą, nie tylko na Mindanao. Tutaj mamy jolibee 300m od popularnej plaży, nikt nie będzie strzelał w takim miejscu bez uzasadnienia do nieuzbrojonego gościa, który nie stanowi większego zagrożenia, tym bardziej przy turystach, więc nie, nie byłby sitem. Po prostu komiczna sytuacja dnia codziennego XDD.
Jakie śmierć i życie XD, jakie zmęczony XD. Ich głównym zadaniem jest op🤬lanie się i od czasu do czasu wymuszanie łapówek od turystów za jazdę skuterem bez prawka, także na ich miejscu bym się cieszył, że mi się coś ciekawego trafiło. Z nudów.

Pamiętam taka smutna scenę z lokalnego bazarku. Małolat złodziej może 12 lat coś zaj🤬 i go złapano. Ochrona tak skatowala małolata że naprawdę mi się go zrobiło żal. Nap🤬lali go do nieprzytomności i wyj🤬i przed bazar jak worek ryżu. Nikt nie powiedział słowa tam. Pamiętam też komiczna sytuacje na lotnisku w manili gdzie jest zakaz palenia. Ale psiak powiedział że gdy mu dam 500 peso mogę tu zajarać przy nim. Korupcja jest naprawdę mega
Mam narzeczona z Davao. Wierz mi lub nie ale duerte był naprawdę kochany i chyba wybrali by go na 3 kondycję gdyby to było możliwe. Poza mindanao byłem tylko na Luzon. Nie wiem jak wyglada reszta. Miales okazje byc na sulu ? Bardzo też podobał mi się jego wywiad w al,jaazera. Gdzie opowiada co zrobi z Helnskisnka Fundacja praw człowieka. Mianowicie nakarmi nimi krokodyle
Zgłoś
Driver19cm 2025-07-06, 8:12
Chwdp100Procent napisał/a:

Wypożyczonym samochodem, w sensie tirem. Czuć od Ciebie hemoroidem i zasikanym bidonem, patrząc na ilość i jakość tych Twoich wysrywów.

Ale szacunek i strach przed Panem Driverem czujesz. Widać to po twojej wypowiedzi pecie. Wszystko ładnie z dużej litery sygnalizowane

I tak ma być. I juz mi na linie produkcyjna!!!! W domu nie ma op🤬lania. Musisz pracować na moje emeryturkę

podpis użytkownika

Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
Zgłoś
TwojPan 2025-07-06, 9:00
Nie ma klapkow więc wiadomo że ratować chcieli samobójcę
Zgłoś
Chwdp100Procent 2025-07-06, 11:04 2
Driver19cm napisał/a:

Ale szacunek i strach przed Panem Driverem czujesz. Widać to po twojej wypowiedzi pecie. Wszystko ładnie z dużej litery sygnalizowane
I tak ma być. I juz mi na linie produkcyjna!!!! W domu nie ma op🤬lania. Musisz pracować na moje emeryturkę

Mylisz szacunek do siebie z szacunkiem do języka polskiego, no ale dobrze - zrobię wyjątek. J🤬 ciebie i twoje wypociny.
Zgłoś
Bangladesz123 2025-07-06, 16:05
Autorze postu p🤬liwz hak potluczony albo mieszkasz na wsi.
Wez sobie ogarnij lub znokautuj nafetowanego typa.
Bo takie rzeczy tylko koniobijcy soedzacym przed kompem piszą 😘
Zgłoś
Mikson10 2025-07-06, 18:16 1
cedrikk napisał/a:

Pamiętam taka smutna scenę z lokalnego bazarku. Małolat złodziej może 12 lat coś zaj🤬 i go złapano. Ochrona tak skatowala małolata że naprawdę mi się go zrobiło żal. Nap🤬lali go do nieprzytomności i wyj🤬i przed bazar jak worek ryżu. Nikt nie powiedział słowa tam. Pamiętam też komiczna sytuacje na lotnisku w manili gdzie jest zakaz palenia. Ale psiak powiedział że gdy mu dam 500 peso mogę tu zajarać przy nim. Korupcja jest naprawdę mega
Mam narzeczona z Davao. Wierz mi lub nie ale duerte był naprawdę kochany i chyba wybrali by go na 3 kondycję gdyby to było możliwe. Poza mindanao byłem tylko na Luzon. Nie wiem jak wyglada reszta. Miales okazje byc na sulu ? Bardzo też podobał mi się jego wywiad w al,jaazera. Gdzie opowiada co zrobi z Helnskisnka Fundacja praw człowieka. Mianowicie nakarmi nimi krokodyle

Hahaha też mi proponował palenie za 500 jak spytałem o palarnie, lot 10 godzinny mnie czekał ale stwierdziłem, że nie dam c🤬jkowi dorobić i za pozostałe peso nakupowałem cukierków na bezcłówce. Poza Luzon byłem na Cebu, na Bohol i przejazdem na Samar. Wiem, że Duterte jest czczony na Mindanao, gdybym się drugi raz wybrał chciałbym zobaczyć Palawan i Muzłumańską część Mindanao - Marawi. Swoje zdanie o Duterte opisałem w jednym z postow pod tym tematem.
Zgłoś
winters506 2025-07-07, 10:22 1
K🤬a, Alona na Panglao! Byłem tam kilka lat temu. Pierwsza wyspa odwiedzona na Filipinach. Wspaniała. Tam zjadłem ten ich absurdalny deser Halo-halo.
Zgłoś
Domwol3108 2025-07-08, 12:09
I cyk 15 lat odsiadki
Zgłoś
StickerBomb 2025-07-09, 19:55
Gadałem z gościem z AT i mówił, że jak klient jest po dobrych cuksach to ośmiu chłopa do 60 kilowego szczura potrzeba.
Zgłoś