📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:02

JA pier**** przestancie juz sie rozwodzic na tym wielcy mi znawcy, ludzie ktorzy ida do woja wiedza na co sie pisze cale szczescie ze wprowadzili zawodowe bo po co im takie lamusy co tylko narzekaja... wiec blagam jesli chcecie pier*** glupoty jak to jest zle i nie dobrze to proponuje napisac do Faktu. Filim jest bomba autor ma piwo

Propagandowy filmik jak za komuny, tylko brakuje tego wszystkim znanego głosu narracji.
Filmik fajny ale dosc malo rzeczy pokazane.
A co do WP - mam do chlopakow szacunek, ze za gowniane pieniadze chce im sie sluzyc.
Armia nie o nich nie dba - Nangar Khel - w armii USA to wogole by nie wyszlo na swiatlo dzienne - i pewnie nie bylo zadnej kary za to bo to wojna
To co robia nasze zaklady zbrojeniowe typu Bumar, Radwar i Lucznik robia super sprzet - ktory moglby konkurowac z najlepszymi i spowodowac ze nasza Armia bedzie jedna z lepiej wyposazonych ALE oczywiscie rzad nie ma kasy na modernizacja tejze Armii, tylko wydaje ja na kolejne beznadziejne projekty np. Ministerstwo Cyfryzacji....
A co do WP - mam do chlopakow szacunek, ze za gowniane pieniadze chce im sie sluzyc.
Armia nie o nich nie dba - Nangar Khel - w armii USA to wogole by nie wyszlo na swiatlo dzienne - i pewnie nie bylo zadnej kary za to bo to wojna
To co robia nasze zaklady zbrojeniowe typu Bumar, Radwar i Lucznik robia super sprzet - ktory moglby konkurowac z najlepszymi i spowodowac ze nasza Armia bedzie jedna z lepiej wyposazonych ALE oczywiscie rzad nie ma kasy na modernizacja tejze Armii, tylko wydaje ja na kolejne beznadziejne projekty np. Ministerstwo Cyfryzacji....
Po rozmiarach komentarzy wnoszę że na 5 użytkowników sadola 4 jest wysoce wykwalifikowanymi fachowcami w sprawach Armi i obronności
w sumie fajnie że temat wojska motywuje do poważnych dyskusji w końcu jeszcze 2000 NSR-ów brakuje:) więc jest okazja poznać temat z autopsji a nie wyrabiać sobie zdanie na podstawie filmików z YouTube. A kolega Stryjek to filmik wrzucił w związku z trwającą ANAKONDĄ jak mniemam

Kaszysz napisał/a:
jeżeli chodzi o flotę naszych f16 to wypadamy całkiem nieźle na arenie międzynarodowej, ale wiem że w TVN mówili że utopiliśmy kasę to trzeba to powtarzać.
Nie twierdze ze F16 to kupa zlomu, chodzi o o zaplecze logistyczne. Jestesmy w tym temacie uzaleznieni od jankesow. I ich interesy wcale nie musza byc tozsame z naszymi jak dojdzie do jakiejs rozroby. Sprzedali by nas taniej niz w '45.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie