👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:04
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ooo! Tak jak stare Golf`y, Audi`ce i inne BMV`ki. Tylko, że te są w powietrzu. Bogowie nie mają litości dla Lubuskiego i w Krzesinach tudzież pomniejszych, któreś F-16 spadnie nam na łeb... A póki co, wozili rozmontowane, się człowiek nie bał, jak za hitlera! Wzięli zmontowali i próbują latać. Krowy płoszą, i pitbule. Paski od dresów odpadają... Wstyd i wiocha!

Na tej stronie można zobaczyć dokładne dane o sile militarnej Polski: globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Poland
Można też porównać z innymi krajami. Mamy 21 miejsce na świecie, więc nie jest źle.
Można też porównać z innymi krajami. Mamy 21 miejsce na świecie, więc nie jest źle.

Widzę Bong, że próbujesz rzetelne argumenty wstawiać.. Irak miał w 2003 roku:
-390 tysięcy żołnierzy
-2200-2600 czołgów
-2400 dział dużego kalibru
- 316 samolotów bojowych
Porównaj sobie teraz to co oni mieli z tym co my mamy teraz.. A cyferki to nie wszystko. Prawda jest taka, że nasza nieliczna armia jest niedofinansowana, słabo przeszkolona, ma niewiele nowoczesnego sprzętu,
i nie mamy pieniędzy na prowadzenie wojen (kilka lat temu ktoś nawet wyliczył, że stać nas na prowadzenie wojny przez 3 dni bodajże), a większość tego co osiąga zawdzięcza tylko i wyłącznie samym żołnierzom
@up
I co z tego, że mamy ich dużo, skoro jeszcze liczy się ich sprawność, przeszkolenie pilotów, dostępność zaplecza które będzie się zajmować naprawami itp. itd. Ciężko mi to przyznać, ale nawet w tvn czasami uda powiedzieć się prawdę
-390 tysięcy żołnierzy
-2200-2600 czołgów
-2400 dział dużego kalibru
- 316 samolotów bojowych
Porównaj sobie teraz to co oni mieli z tym co my mamy teraz.. A cyferki to nie wszystko. Prawda jest taka, że nasza nieliczna armia jest niedofinansowana, słabo przeszkolona, ma niewiele nowoczesnego sprzętu,
i nie mamy pieniędzy na prowadzenie wojen (kilka lat temu ktoś nawet wyliczył, że stać nas na prowadzenie wojny przez 3 dni bodajże), a większość tego co osiąga zawdzięcza tylko i wyłącznie samym żołnierzom

@up
I co z tego, że mamy ich dużo, skoro jeszcze liczy się ich sprawność, przeszkolenie pilotów, dostępność zaplecza które będzie się zajmować naprawami itp. itd. Ciężko mi to przyznać, ale nawet w tvn czasami uda powiedzieć się prawdę

sory ale polska armia nie trzyma się dobrze na świecie, więc nie wiem czy jest co pokazywać, ale i tak szacun dla nich !!!
Fest armia, jeden nowy samolot, jeden nowoczesny karabin 2 działa pozazdroscic

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie