Wrocław akcja sprzed kilku dni, kobieta w stanie ciężkim trafiła do szpitala, więcej mi nie wiadomo
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
42 minuty temu
U mnie Pod Wawelem już trzy takie pocieły tramwaje, bo miały słuchawki na uszach, a torowiska sa jak chodniki.
Efekt łatwy do przewidzenia.
Efekt łatwy do przewidzenia.
Piesza niewinna była przywykła do takiego przechodzenia bez rozglądania się i patrzenia bo wszyscy kierowcy mają zastany obowiązek jaśniepanią przepuszczać. Ja się pytam czy te nowe przywileje dla pieszych nie wywołają czasem jeszcze większej bezmyślności u pieszych i rutyny przechodzenia bez patrzenia?
grudzin7 napisał/a:
Przepuszczanie pieszych na pasach to OBOWIĄZEK kierowcy, a nie łaska.
Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi...
Gdyby Polska była okupowana a wojska okupanta miały w zwyczaju dla zabawy bezkarnie rozjeżdżać sobie pieszych robiąc Carmagedon to wtedy piesi świadomi niebezpieczeństwa 100 razy by się trwożnie rozglądali zanim wleźliby na jezdnię i bezpieczeństwo wzrosło by dużo bardziej niż teraz gdy niby teoretycznie też mają mieć się na baczności ale w praktyce mają w dupie ostrożność bo to przede wszystkim inni mają na nich uważać a nie oni sami na siebie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie