Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
polonez
ChlebowyKról • 2013-01-08, 16:07
narodowa duma i chwała

polonez nie od parady nazywany jest czołgiem

*edit* Muzyka: Krzesimir Dębski "Polonez Husarii"
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-01-08, 16:11 74
W ogóle to w poldku przy czołówce silnik idzie pod podłogę a nie centralnie na nogi, inżynierowie VOLVO długo nad tym pracowali, a projektantom poloneza to przypadkiem wyszło
Zgłoś
booore 2013-01-08, 16:16 4
Leci piwo jak nic.
Na główną z tym.
Zgłoś
Adra 2013-01-08, 16:18
Szkoda, że nie podali prędkości pociągów, ale i tak zajebisty film - piwo leci.

PS Co to za muzyka?
Zgłoś
makabrax 2013-01-08, 16:19 1
pragnę tylko zauważyć że Polonez to projekt włoski (wg wytycznych polskich ale nadal zaprojektowany od podstaw przez FIATa)
no i co mało kto wie przez jakiś czas był produkowany w Kairze
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-08, 16:23 1
filmik ok, poldek jeszcze większe ok. choć sceny z 07 zgłoś się i crashtesty z lokomotywą jadącą 37 km/h nijak się mają do rzeczywistości;)
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-08, 16:31 2
Nie czołg, a Pancernik ;]
Zgłoś
wesolmat 2013-01-08, 17:03
muzyka to polonez husarii k. dębskego
Zgłoś
sidian 2013-01-08, 17:08 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
snik0 2013-01-08, 17:09 5
pierzi napisał/a:

filmik ok, poldek jeszcze większe ok. choć sceny z 07 zgłoś się i crashtesty z lokomotywą jadącą 37 km/h nijak się mają do rzeczywistości;)

to wjedź swoim golfem pod lokomotywę jadącą 37km/h
Zgłoś
SiaraSiarzewski 2013-01-08, 17:09 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Pilarson 2013-01-08, 17:18 1
Przy takich filmikach mam ambiwalentne odczucia...dlaczego?
Z jednej strony:
Poldek, Fiaty 155p oraz 126p - auta, które zmotoryzowały Polaków, z którymi ma niemal każdy więcej lub mniej dobrych wspomnień. Dobrze, że są ludzie, którzy robią takie filmiki, którzy cieszą się tymi wozami i dzięki nim pomięć o nich nie przeminie tak prędko, choć w sumie akurat poldków jeszcze trochę jeździ.
Z drugiej strony:
Szkoda, że my Polacy, musimy się tylko tym cieszyć i być z tego dumni (mam na myśli tą trójkę aut, pomijam Fiaty Beskid itp.) bo o ile to kawał historii, to jednak faktem jest, że tylko one tworzą "polską motoryzację", której nie ma...bo jaki mamy samodzielny udział w świecie motoryzacji? Mam wrażenie, że przy takim "jaraniu się poldkiem" to na miejscu szwabów, którzy od zawsze mają wspaniałą motoryzację, kultowe auta itp. to ulice byłyby miejscem narodowej ekstazy. Wiadomo, jak się nie ma, co się lubi - to się lubi, co się ma.
Właśnie dlatego czasami takie rozrzewnianie się np. nad poldkiem jest dla mnie śmieszne...
Zgłoś
riczardson 2013-01-08, 17:19
Mój wujek i ś.p Dziadek mieli w 1998 roku wypadek poldonem (strzał z boku od pasażera). Poldziak bardzo ubity nie był, niestety Dziadek dostał chyba w skroń i nie przeżył. Sory, ale fotek nie mam.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-08, 17:29 8
A czym w tych czasach możemy się pochwalić?Kiedyś to w piłkę nasi grali,samochody niezłe robili w mordę sobie pluć nie dali a teraz?Szkoda słów,książka od historii Polski powinna się skończyć na roku 2000 max...żeby nie robić wiochy
Zgłoś
Butter 2013-01-08, 17:33
@Pilarson

Prawda, poldas nie jest idealnym autem, ale i tak moim zdaniem jest zajebisty. Fakt, blacha gnije jak cholera, choć w tych nowszych modelach, borewicze trzymają się o wiele lepiej. Wnętrze no typowy plastic, trakcja też ma wiele do życzenia, auto jest stosunkowo wąskie i dodatkowo przez jego zawieszenie dość wywrotne na ostrych zakrętach, nie mówiąc o przywaleniu w krawężnik przy zakręcie/poślizgu. To czy ta wytrzymałość wyszła przypadkiem to lekka przesada.

Poldas ma jeden ogromny plus, naprawisz go za kilka stów, bez względu co by jebło chyba że kilka rzeczy na raz. Jak na taką wytrzymałość, stosunkowo słaby silnik i tania eksploatacja/naprawa auto jest w sam raz dla nowych kierowców. Astronomicznych prędkości nie osiągnie, jak w coś zajebie ma większe szanse na przeżycie niż inne auta w tym przedziale cenowym, no i jak skasuje auto nie będzie to zbyt duża strata.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem