Tak przy okazji NIE MASZ MOŻLIWOŚCI OPUSZCZENIA SKRZYŻOWANIA TO NA NIE W NIE WJEŻDŻAJ !
Co jeszcze wkurza na co dzień to ludzie którzy nie wiedzą dalej jak korzystać z autostrad Pas wjazdowy jest wystarczając długo abyś się rozpędził a potem wjechał na autostradę a nie 90km a ten nagle przed maską. To samo z zjazdami najpierw się zmienia pas a potem się hamuje !
Pozwiedzałbym coś jeszcze o kierowcach tirów jeżdżących po wąskich drogach ale nie mam nerwów.
J- %@#$ !$#@% Ty, nie mogłeś go wpuścić????!!
ON- NO BO ON SPECJALNIE DOJEŻDŻAŁ DO KOŃCA I DLATEGO!
tutaj poleciały ciężkie kur*y na niego i wsiadłem do auta.. (auto oklejone więc nie można bić
dzisiaj jadę sobie prawym pasem który również się kończy i jak zwykle jest korek na skrzyżowaniu Marszałków. na końcu pasa stoi tir na awaryjnych to wrzucam migacz i lekko kieruje się na środkowy pas a baba sie uśmiecha i śmieje się ze mnie i mnie nie wpuściła ( EBR to wszystko wyjaśnia) oczywiscie szybko udało mi się być o wiele dalej niż ona ale kultura jazdy w tym państwie ssie i to ostro...
wydaje mi się że to zależy od pewnego rodzaju "umowy społecznej" pomiędzy kierowcami w danym korku. jeśli wszyscy korzystamy z dwóch pasów aż do zwężenia, to ci na pasie który się kończy są w porządku, natomiast jeśli wszyscy stoją na jednym pasie, w pewnego rodzaju kolejce, rozumiem dlaczego korzystający z wolnego pasa są postrzegani jako "cwaniacy". często jest też tak, że cwaniacy wykorzystują pasy boczne do skrętu i wpychają się przy samym ich końcu, blokując jeszcze te pasy - takiego kurewstwa już zupełnie nie toleruje.
nie wyskakujcie mi tylko z tym, że w niemczech i austrii jest obowiązek korzystania z kończącego się pasa, bo nie mieszkamy w niemczech.
nie piszczcie też że korzystanie z 2 pasów zawsze rozładowuje ruch, bo w większości sytuacji z filmików tak nie jest - prosta droga "na trasie".
czyli generalnie w skrócie skoro inni są debilami to ja tez mam byc i ustawić się wkolejce dla debili ?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie