szeryfowanie to jest chyba jakaś jednostka chorobowa. Urazy neurologiczne powstałe przez przyduszenie w trakcie porodu. Niektóre szeryfy są take pewne swojej racji, że nie cofną się nawet przed próbą zabójstwa
Uwaga! Do wszystkich szeryfów! Jak ktoś mi wyjedzie to dodam gazu i będę celował prosto w was żeby wam połamać co nieco. Wina i tak będzie wasza

Do zobaczenia na drodze..
nowynick napisał/a:
szeryfowie jak już...
a dla mnie "szeryfi" jest dobrym określeniem. nasz język jest żywy i słowotwórstwo nie jest złe. dodałabym to nawet do SJP.
"szeryfowie" - ludzie o wysokim poczuciu obowiązku wobec sprawiedliwości i przestrzegania prawa. wybrani do sprawowania swojego stanowiska przez innych. chronią ludzi przed "złem i występkiem".
"szeryfi" - ludzie o zaburzonym poczuciu sprawiedliwości drogowej. samozwańczy "wojownicy o sprawiedliwość", którzy nie dbają o przestrzeganie przepisów drogowych i bezpieczeństwo innych uczestników ruchu drogowego.
nvck
2016-08-19, 0:12
Złoty medal Darwina za manewr ostatniego
paredao jak tylko będzie sposobność i ktoś mi wyjedzie jak będę jechać wolnym pasem bez wahania uwolnię całe stado koni spod maski i wjebie prosto w drzwi kierowcy tak żeby się nauczył na zaś żeby nie zajeżdżać drogi. Co by się nie działo to będzie wina szeryfa bo wymusił podczas zmiany pasa...
wydaje mi się że to zależy od pewnego rodzaju "umowy społecznej" pomiędzy kierowcami w danym korku. jeśli wszyscy korzystamy z dwóch pasów aż do zwężenia, to ci na pasie który się kończy są w porządku, natomiast jeśli wszyscy stoją na jednym pasie, w pewnego rodzaju kolejce, rozumiem dlaczego korzystający z wolnego pasa są postrzegani jako "cwaniacy". często jest też tak, że cwaniacy wykorzystują pasy boczne do skrętu i wpychają się przy samym ich końcu, blokując jeszcze te pasy - takiego kurewstwa już zupełnie nie toleruje.
nie wyskakujcie mi tylko z tym, że w niemczech i austrii jest obowiązek korzystania z kończącego się pasa, bo nie mieszkamy w niemczech.
nie piszczcie też że korzystanie z 2 pasów zawsze rozładowuje ruch, bo w większości sytuacji z filmików tak nie jest - prosta droga "na trasie".