JohnyBanana, wściekłe zwierzęta trzeba usypiać. Ani Niemcy, ani Rosjanie, a już tym bardziej UPA niewinni nie byli, ale tak, wtedy na miejscu gnębionych Polaków bym zap🤬lił każdego wroga (oprócz dzieci).
Niemców przeciwstawiających się Hitlerowi na
naszych ziemiach była może mała garstka, większość wyzyskiwała to, że mogą nas grabić i wykorzystywać bez żadnych konsekwencji, ba nawet jeszcze byli za to nagradzani.
Trochę inna była sytuacja u Rosjan, u nich mordercami byli albo żołnierze z dzikich stepów Azji, albo garstka aparatczyków, większość społeczeństwa była także sterroryzowana przez komuchów.
UPA to były wściekłe zwierzęta, podpuszczone przez Niemców, do odstrzału każdego.
I owszem bohaterowie nie zabijają niewinnych, ale ja już mam dość czytania o Polakach jako wielkich męczennikach, ofiarach zaborców itd., no bo co z tego mamy oprócz
dumy, że jednak potrafiliśmy to przetrwać,a nawet prowadzić równą walkę? Wolę czytać o czasach, gdy Polska była potężna, a Polacy szanowani i podziwiani..
Jestem Polakiem i najważniejsza jest dla mnie Polska, nie nawołuje do jakiejś bezsensownej wojenki za pomordowanych Polaków, ani żeby się uprzedzać względem innych narodów, ale powinniśmy przede wszystkim stać na straży własnego interesu, a nie wysługiwać się jak jakieś szmaty innym, czy opluwać lub dawać opluwać naszych bohaterów tak jak się to dzisiaj robi.
podpis użytkownika
Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.