Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:44
Polska służba zdrowia
Pawlikowsky • 2013-09-17, 16:47
Przed chwilą otrzymałem wiadomość, że zmarł mój wujek.
Oto co odpowiedział lekarz na informację o stanie mojego wujka:
Ciotka: Chcę wezwać pogotowie[...] Mój mąż jest umierający.
Szpital: a ile mąż ma lat ?
[C]: 82
[S]: To już swoje przeżył..

Po takiej odpowiedzi wybuchła kłótnia, odwiózł go do szpitala sąsiad.
Na miejscu nie przyjęto go na izbę przyjęć... zmarł 3 godziny później.
Morał z tego incydentu jest wam wszystkim dobrze znany:
"Nie ufaj służbie zdrowia, gdy zrobisz się stary"
Zgłoś
remind25 2013-09-18, 14:54
faurin napisał/a:

@remind25 - śmiechłem. Od kiedy istnieje coś takiego, jak śmierć z przyczyn naturalnych? Zawsze dochodzi do jakiś niedrożności, bądź innych szmerów bajerów w organizmie pod wpływem starzenia się organów, ale każdy z tych przypadków nie jest naturalny. No chyba, że chcesz wciskać teksty, że człowiek ginie ze starości. Gdyby jednak życie takie łatwe było, by na wszystko mieć tak proste odpowiedzi.
A co ma pogotowie zrobić? Ich zasranym obowiązkiem jest przyjąć zawiadomienie w normalny sposób i wysłać ekipe zero, by ratowała to, co może. Od tego są, jak twoja dupa do naparzania twardą gejowską pałą.

"Można wyróżnić kilka rodzajów śmierci, ze względu na czynniki, które ją spowodowały:

śmierć fizjologiczna (naturalna) – następuje wskutek procesów starzenia się
(...)
"
Zgłoś
zonk 2013-09-18, 14:55
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
remind25 2013-09-18, 15:15 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sługaSzatana 2013-09-18, 15:27
Zgłoś
johnny12325 2013-09-18, 15:30
To jest tak absurdalne, że aż nie chce mi się wierzyć, że to nie jest fejk
Zgłoś
Mom and Death 2013-09-18, 15:39
Zgłoś
montalban 2013-09-18, 15:48
Primo: Przecież dzwoniąc na pogotowie telefonu nie odbiera w szpitalu lekarz tylko dyspozytor pogotowia gdzieś p🤬du indziej. Jaką ciemną masą trzeba być, żeby wierzyć, że karetkę wzywa się ze szpitala, a do odbierania zgłoszenia potrzeba faceta z dyplomem sześcioletnich studiów medycznych?

Secundo:
Cytat:

Po takiej odpowiedzi wybuchła kłótnia, odwiózł go do szpitala sąsiad.
Na miejscu nie przyjęto go na izbę przyjęć... zmarł 3 godziny później.

Skoro nie przyjęto do szpitala umierającego człowieka to oznacza, że rodzina nie pozwoliła umrzeć terminalnie choremu w domu co byłoby dla niego najlepsze, a zamiast tego zafundowali konającemu, NIEULECZALNIE choremu rajd po szpitalach w ostatnich chwilach życia. Skoro lekarz nie przyjął wujka to stwierdził, że jakakolwiek dalsza terapia byłaby uporczywa, a co za tym idzie nieetyczna. Tyle w temacie.
Zgłoś
remind25 2013-09-18, 15:54
montalban napisał/a:

Przecież dzwoniąc na pogotowie telefonu nie odbiera w szpitalu lekarz tylko dyspozytor pogotowia gdzieś p🤬du indziej. Jaką ciemną masą trzeba być, żeby wierzyć, że karetkę wzywa się ze szpitala, a do odbierania zgłoszenia potrzeba faceta z dyplomem sześcioletnich studiów medycznych?

Zgłoszenia odbiera dyspozytor PRM. Dyspozytorem PRM zostac moze lekarz systemu, ratownik medyczny lub pielegniarka systemu po min. 5 latach pracy w jednostce systemu (zespoly wyjazdowe, sor). Takze nie jest to z pewnoscia jakis laik
Zgłoś
KebabRemover 2013-09-18, 17:29
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem