📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
13 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Myślałem, że jak robił ten test giętkości to nagle mu pęknie, a tu dupa. No i cały filmik przez to nudny się zrobił.
Niech żyje wolny handel i kapitalizm! Wolał bym sto razy bardziej taką szable niż katanę.
Kuźwa jak już takie coś na sadistiku widzę, to myślałem, że przy tym małym pokazie coś sobie zrobi a tu nic

katana była zwykłym kijaszkiem ? to widze że nie masz pojęcia o historii, budowie miecza, metaloznawstwie i obróbce cieplnej metali ..a jak nie masz to nie sie nie odzywaj . Szabla husarska to doskonała broń pod względem budowy, gdyż łączy najlepsze elementy różnych szabel i mieczy, natomiast pod względem struktury stali, jej jakości i właściwości ustępuje mieczom japońskim ( nie tylko katana ale inne )

Jedno jest pewne. Autor tego filmiku i jego szabla w razie epidemii zombie będzie jedną z ostatnich osób, które przeżyją :]
czytaj ze zrozumieniem, była kijaszkiem ale postawiona do szabli (damasceńskiej). A nie że japońska katana to zło, gówno itp... Chodzi o porównanie oraz wartości bojowe

Wedlug wielu ekspertow jest to najlepiej wykonana bron biala do XXI wieku.

Żeby zniszczyć? W takie coś bawią sie tylko amerykanie, którzy jak wiadomo są ekspertami w dziedzinie broni białej okresu średniowiecza i nowożytności:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie