Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Moby_Dick 2013-01-16, 21:11
bogujawleńskiwiczowicz napisał/a:

k🤬2a jak nie ma tekstu ze akcja zaczyna się od 2.00 - to DICK ju w RYJ
a rachunki wyślij MAMUSI !!!

Sorrunia co masz do mnie? I komu chcesz mnie w ryj wsadzać? tak k🤬a bez konsultacji itp? nie ładnie!

podpis użytkownika

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Zgłoś
MareKSG 2013-01-16, 21:21 2
Jeżeli ktoś dalej nie pojmuje, że dostajemy 4-5 razy mniej kasy przy takich samych cenach jak na zachodzie, jest dla mnie umysłowym impotentem.
Zgłoś
ellsworth 2013-01-16, 21:27
imek napisał/a:

Ty tak serio ? W dzisiejszych czasach i tak nie liczy się WIEDZA, a PAPIEREK. Czyli możesz po tych studiach c🤬ja wiedzieć tak naprawdę, ważne żebyś miał dyplom. Niby smutne czy coś, ale prawdziwe.

Co ty za wierutne bzdury opowiadasz?!? Papierek to się liczył na początku lat 90 kiedy każdego z wyższym wykształceniem przyjmowano od ręki bo był deficyt ludzi wykształconych. Natomiast dziś, kiedy jest gigantyczna nadprodukcja mgr. we wszystkich niemal dziedzinach a bezrobocie wśród absolwentów przekracza 1/4 nikogo papierek nie obchodzi. Liczy się WYŁĄCZNIE to co umiesz, bo na to samo miejsce ubiega się 10 innych osób, każda z "papierkiem", a pracodawca wybiera tego kto ma największe umiejętności i to coraz częściej właśnie osobę bez papierka, która zamiast tracić czas na studiach, gdzie w ciągu 5 lat otrzyma tonę zbędnej wiedzy i może 5% czegoś co rzeczywiście się przydaje w pracy, bierze osobę która ten czas poświęciła na samodzielne uczenie się i zdobywanie wiedzy przez praktykę. Całym problemem polskiej edukacji wyższej jest to, że działa w zupełnym oderwaniu od potrzeb pracodawców. Większość czasu na studiach technicznych straciłem na jakieś bzdurne rzeczy teoretyczne.

@Rubaszny, jako zeszłoroczny absolwent tego kierunku powiem ci że prawie na pewno w zawodzie pracy nie znajdziesz, bo takie niestety czasy. Branża jest w fatalnym stanie, firmy oszczędzają na kadrze inżynierskiej, a ludzie walą na ten kierunek drzwiami i oknami, tak że z tego będzie drugi marketing i zarządzanie pod względem nadprodukcji osób. Dość powiedzieć, ze gdy zaczynałem studia na roku było 150 0sób, gdy byłem na ostatnim roku to na pierwszy przyjęli ponad 600 oso. Ładne przebicie w zaledwie 5 lat.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 21:31
ellsworth, cała polska edukacja to jeden wielki problem.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 21:35 14

Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 21:38
Cham kradnie w punciaku pewnie heheh

ta pewnie pedał kradnie w funciaku
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 21:38 1
Koleś bardzo dobrze prawi tylko że za niecałe 100 funtów można przeżyć bardzo skromnie (czego oczywiście nie uważam za złe).

Nie powinno porównywać się 1000funtów do 5000zł bo dla przykładu u nas ubezpieczenie auta kosztuje 500zł a w anglii za to samo auto, na tą samą osobę trzeba zapłacić 50funtów miesięcznie co w skali roku daje 600funtów.

W tym filmiku jest bardzo uogólniony schemat. Nie jest do końca tak kolorowo jak się mówi ale końcowy morał jest słuszny. Tam utrzymując się z pensji na przysłowiowym zmywaku żyje się na poziomie np. prawnika czy lekarza w Polsce.

Ps. Motyw Mariusza Max Kolonko bardzo dobry
Zgłoś
domin299 2013-01-16, 21:38
To na pewno aparatczyk Tuska
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 21:52
byłem, widziałem, potwierdzam
Zgłoś
mihaueeek 2013-01-16, 21:53 1
A ja sobie kulturalnie studiuje medycyne i mam wyj🤬e ;d, przecież nie każdy musi być bogaty.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 21:53
Taka prawda k🤬a, bez znajomości i cwaniactwa możesz co najwyżej być starszym bułkowym w macu za 1200 zł. Mieszkanie 1000 zł i zostaje Ci 200 zł na życie. Nie ma co jest zajebiście w tej POLSCE K🤬A.
Zgłoś
Femp00411 2013-01-16, 22:00 1
boolie8830 napisał/a:

ile by nie zarobił, zawsze będzie dla angoli szmatą do podłóg, zresztą poczekajmy jeszcze trochę, w Hiszpanii, Włoszech, Grecji i Irlandii też były luksusy dopóki się nie okazało że kredyty trzeba spłacać

A myślisz że dla polski kim jesteś ?
Przynajmniej tam politycy nie pokazuja publicznie że mają nas w c🤬ju i nami gardzą,sam nie jestem za tym żeby pracować na obczyznie,bo pewnie nikt z nas tak by nie chciał,ale takie czasy nastały w naszym kraju,każdy rozsądnie myślący człowiek tak będzie robić...
Dla przykładu mój starszy brat,po studiach z tytułami naukowymi dostał prace ....
Ale uwaga i to jaką
W banku za 1700 zl,z czego po razsądnym ogarnieciu zostaje mu 400 zl na ręke,zyć nie umierac normalnie.
Wyjechał do niemczech 3 lata temu,efekty ?
2170 euro miesięcznie (To jest mała płaca z tego co mi mówił,rodowici niemcy nie lecą na takie coś...),maksymalnie 1200 wydaje na oplaty/zarcie (żyjąc przy tym jak król) + 400 euro rata za mazde 6 2012 rocznik....
Szwaby szwabami ale jakaś skala porównania ?
W polsce nie mial pieniędzy nawet żeby pójść pobawić się,a czy ku rwa tak ma wyglądać zycie?
Pracaaa,spac,praca,spac i odkladac 100 zl raptem w tym sprzedanym od dawna kraju ?
Ludzie przebudźmy się,czy mamy czekać na czasy żebyśmy nie mieli co wsadzić do gara żeby przyszedł czas na działanie ?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 22:01
my mieszkamy we trojke w angli. w 3 pokojowym domku. plus salon, jadalnia i jedna azienka, i placimy 450f miesiecznie razem. plus rachunki, czy na jedna osobe miesiecznie wychodziokolo 250f, a zarabiam okolo 1200 wiec latwo sobie mozna obliczyc ile mozna zaoszczedziec ;p
Zgłoś
Varden123 2013-01-16, 22:34
Głupoty koleś gada. Dobry prawnik 5000 zł? Nie rozśmieszajcie mnie, po 30 tyle zarabiać po studiach? Jakich k***a studiach, jak mój brat po studiach bez jakiś zajebistych wyników zarabia 6000~ zł. Niech przyp🤬oli głową w ścianę to może idiota zrozumie jakie są w Polsce realia, gdzie żyć się da na dobrym poziomie, tylko trzeba chcieć i pracować, a nie k🤬a jedziesz do Anglii i co? Siedzisz tam 2 miesiące czy więcej i tak całe życie, koleś rozj🤬y parówa.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-16, 22:43 4
już spakowany jutro wyp🤬alam.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie