@Max Ibuprom
Duża grupa która zajrzała do tego tematu ma grubo 20+. Dlatego wracają wspomnieniami do lat swojego dzieciństwa, a nie do ustroju politycznego. Mnie samemu cholernie brak lat 90', ponieważ w ów czasach się wychowywałem, biegałem uj🤬y po placu zabaw, a o 16 obowiązkowo na Dragon Balla

.
Konto usunięte
2014-02-12, 13:33
Komuna to był sk🤬ysyński ustrój... z jednej strony był Poznań 56, Wybrzeże, Radom, czy stan wojenny...
Jednak z drugiej strony ludzie nie żyli w takim stresie jak teraz, czy np za rok będą mieli co do gara włożyć itd. nie zastanawiali się czy jakaś urzędnicza k🤬a nie zrujnuje ich bo ma takie widzimisię, było szaro i c🤬jowo ale nie było opcji żeby ktoś chodził głodny a jak chodził, to raczej na własne życzenie niż przez system. Wiem, że to była utopia i w końcu się rozj🤬a (i słusznie) ale patrząc na to co się teraz dzieje gdzie na każdym kroku aparat państwowy ma okazję ci doj🤬 to płakać się chce.
Po c🤬j mi rząd na który płacę teraz podatki i na każdym kroku okazuje się, że albo czegoś nie mogą bo płemieł nie może odpowiadać za wszystko, jak za coś jednak odpowiadają, to okazuje się, że dają dupy na każdym kroku a to z Trynkiewiczem, a to z dzieciakami które posyła się do szkoły, likwiduje się (w praktyce) 8h dzień pracy.
A jak podnieść VAT i zaj🤬 150 mld z OFE to wiedzą...
Konto usunięte
2014-02-12, 13:54
Nie zapominajmy o naszej gwieździe Trynkiewiczu
Polska lada moment p🤬lnie
podpis użytkownika
Wchodzi bóg do lekarza ....
a lekarza też nie ma .
Jak to dobrze, że już ów ustrój "upadł". Wiem, że wciąż jesteśmy niesuwerennym narodem i g*wnem w unijnej machinie hitleryzacji świata, ale przynajmniej nie muszę oficjalnie wychwalać Stalina, aby żyć.
J*bać PRL, ZSRR i socjalizm.
podpis użytkownika
Pozdrawiam serdecznie poddanych upadłego systemu.
Jeśli to oryginalne zdjęcia, to jest jednym z najlepszych, jakie widziałem.
Konto usunięte
2014-02-12, 16:32
@saves
sam jestes debilem p🤬lonym, jezeli pomnik okupanta ma dla ciebie jakakolwiek wartosc. postawmy jeszcze w warszawie pomnik himmlerowi
Płeć Koniu HH
O k🤬a ! Jadą statkiem !
Tak jadą statkiem a dokładniej po kanale Elbląsko-Ostródzkim. Od wiosny po jesień można zamawiac przejażdżkę po pochylniach. po 12h w obie strony
Konto usunięte
2014-02-12, 20:33
@maksym_gorki
też się zapatrzyłem na te zdjęcie

kozackie jest, swoją drogą ciekawe gdzie to
maksym_gorki napisał/a:
Jeśli to oryginalne zdjęcia, to jest jednym z najlepszych, jakie widziałem.
Obrazek
Uprzedziłeś mnie.
To zdjęcie jest nieziemsko rewelacyjne....
...ponoć Nowa Huta.
http://niezlomni.com/?p=2621
heh, jak w 2000 pływałem żeglugą z Elbląga to statki toćka w toćkę takie same

w tej materii chyba teraz coś powymieniali, ale nawet ja mogłem wrócić do czasów "swojego dzieciństwa"
podpis użytkownika
Sometimes good people must do bad things.
To protect the sheep you gotta catch the wolf.
Konto usunięte
2014-02-13, 5:58
Aż się na usta słowo ciśnie.. A c🤬j.. ZAJEBIŚCIE, że wsomniałeś stare dobre czasy
A cygany k*rwa ryja cieszą -,-