Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 7:43
Polska zdelegalizowała Ślązaków
konto usunięte • 2013-12-06, 17:26
Sąd Najwyższy w Warszawie przemówił: naród śląski nie istnieje i basta, a Ślązacy są zagrożeniem dla integralności Rzeczpospolitej. W uzasadnieniu SN powołuje się m.in. na… publikacje w portalach internetowych.

Dziś swój finał miała sprawa skargi kasacyjnej ws. rejestracji Stowarzyszenia Osób Narodowości Śląskiej. Niezorientowanym przypominam: sądy dwóch instancji orzekły, że SONŚ może legalnie działać. Dziś Sąd Najwyższy orzekł, że rejestracja SONŚ jest niemożliwa i uchylił decyzję o wpisie do rejestru stowarzyszeń.

Ja moge dodać, że "będzie sie działo"
Zgłoś
fabiothethird 2013-12-07, 19:28 1
Tak orzekli bo się zwyczajnie boją. Kosowo też nie jest uznawane przez Serbię. Tak było, jest i będzie. Gloria Silesia!
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-07, 19:28 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-07, 20:09 2
Jednak miou racja opa ftory mi zawsze godou pamiyntej synek cale zycie nie ufej gorolom.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-07, 20:29
popularny ślunzki mit, że to oni płacą na Warszawę, kiedy to Mazowieckie jest jedynym województwem płacącym janosikowe. Inne w tym Śląskie tylko na nim zarabiają.Zresztą należy odróżnić porządnych Ślązaków-Polaków, od szlesienów czy innych pruskich gadzin.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-07, 21:01 2
Rozumiem Ślązaków. Jeśli byłbym jednym z nich to też bym robił wszystko aby się od tuska i komorofskiego uniezależnić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-07, 22:13 2
Dla mnie mogliby nawet stworzyć państwo Śląskie. Tylko, żeby potem Rzeczpospolita Polska pobierała sowite myto za przewóz węgla na eksport ;]... i za udospoępnienie przestrzeni powietrznej, i wprowadzić wizy dla Ślązaków, itp itd .
Zgłoś
Wolf3D 2013-12-08, 1:06 2
Jak tak dalej będzie to my wam pokażemy że Ślązacy istnieją...
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 1:36
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
eNeRgOo 2013-12-08, 2:40 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 2:47
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-08, 6:26
Zgłoś
languser 2013-12-08, 12:20
Od razu mówię, że jestem z pomorza. Dziwi mnie taka nerwowa reakcja na ruchy autonomiczne. Czy nie lepiej, żeby powstała konkurencja w stosunku do państwa polskiego? Jeżeli Śląsk okazałby się lepiej zarządzany niż Polska, sam z chęcią bym się tam przeprowadził. Bardzo dobrym przykładem może być Specjalny Region Administracyjny Hongkong- kto nie wie, niech doczyta.

Czy chęć odrębności od tworu państwowego naprawdę tak Was boli?
Zgłoś
hot_milo 2013-12-08, 15:26
Prawda jest taka, że Śląsk nigdy nie uzyska autonomii a Ślązacy miana mniejszości narodowej, ponieważ jednym z warunków przyznawania statusu mniejszości jest: Mniejszość narodowa musi się utożsamiać z państwem narodowym istniejącym obecnie na świecie.
Zgłoś
D-Rose 2013-12-08, 15:33
Zeby Polska była Polska trzeba wybic mniejszosć sląską!
Zgłoś
Magsurf 2013-12-08, 17:11
A Stowarzyszenie osobowości pedalskiej sądy zarejestrują pewnie bez problemu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem