👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

XIX-wiek to jednak były piękne czasy, nawet fabryki wyglądały jak pałacyki.
kwiat3k, POLSKI KAPITALIZM brzmi tak samo absurdalnie jak islamskie feministki.

Shaggy93, a co pewnie mamy szalejacy socjalizm?
wracaj na polityke tam sie wyzalac

Kto z szanownych obywateli sadola mi powie co za dziewoja tam śpiewa?
Takie są skutki kapitalizmu moi drodzy, jest dziurawy jak mózg dzisiejszych małolatów.

up@
Nie ma to jak człowiek z dziurawą głową mówiący innym jak to jest
Nie ma to jak człowiek z dziurawą głową mówiący innym jak to jest
Piękne czasy rewolucji przemysłowej i kapitalizmu z prawdziwego zdarzenia. Gdzie zwykły robotnik potrafił utrzymać całą rodzinę, a państwo nie zabierało mu połowy przychodów. I nie musiał prosić rządu pozwolenia o pracę.
Gdyby w XIX wprowadzić socjalizm to to co teraz mamy osiągnęlibyśmy dopiero za 100 lat, tak błyskawiczny rozwój cywilizacji był. To popyt i zapotrzebowanie i próba jego zapełnienia doprowadza do wymyślania nowych rozwiązań i technologii.
Gdyby w XIX wprowadzić socjalizm to to co teraz mamy osiągnęlibyśmy dopiero za 100 lat, tak błyskawiczny rozwój cywilizacji był. To popyt i zapotrzebowanie i próba jego zapełnienia doprowadza do wymyślania nowych rozwiązań i technologii.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie