Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
Polski kościół
konto usunięte • 2012-06-28, 13:18
Śmieszna kara i śmieszny wymiar sprawiedliwości .

Ciekawostka*

Art. 62. 1.

Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Evian 2012-06-28, 19:45
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-28, 19:46 4
Gość nazywa się Roman Jurczak był proboszczem parafii w Małej koło Ropczyc. "Ależ Raynor, skąd ty to wiesz?" - zapytacie.
Ano znalazłem na youtubie ten filmik:

Z którego dowiedziałem się o organizowaniu przez tego gnoja zlotów motocyklistów.

I tak wypłynęła ta stronka z imieniem, nazwiskiem i zdjęciem jego pedofilskiej mordy:

ekai.pl/wydarzenia/ciekawostki/x19668/mala-proboszcz-organizatorem-mie...

Zaiste, na każdego można coś wygrzebać w internecie.
Zgłoś
Angeltostarakurwa 2012-06-28, 19:48
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
specodhec341 2012-06-28, 20:01 3
Pomimo, że jestem katolikiem, to mówię:
- Ksiądz popełniający przestępstwo, nie ważne, jak wysoko postawiony (dla mnie może być nawet kardynałem) z chwilą popełnienia przestępstwa jest przestępcą i nic go nie powinno bronić przed karą, żadna szata czy święcenia. Nie dość, że łamie prawo ludzkie, to jeszcze jest hipokrytą, łamiąc prawo boskie, które to głosi, by inni przestrzegali... Nie wiem, czemu sąd dał mu tylko tyle, ja bym za krzywdę dziecka wykastrował i na 20 lat zamknął...
Sędzia bał się może ekskomuniki albo jakiejś klątwy?
Zgłoś
blendziooh 2012-06-28, 20:19 1
I ta sprawa tylko utwierdza mnie w przekonaniu, żeby nie chodzić do Kościoła. Mogę wierzyć w Boga, ale w tą złodziejską mafię nie będę. Ksiądz pedofil - to się w głowie nie mieści, pewnie Bóg przez niego przemawiał, nie? Jasne jasne.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-28, 20:57
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-28, 21:24
Słyszałem też o takiej historii co ksiądz przeszedł do innej parafii w której były ministrantki. Od razu nie zgodził się na to i zamiast tego powołał ministrantów. Jedna gówniara w akcie zemsty podała go do sądu o molestowanie, a ksiądz oczywiście sprawę przegrał przez ten stereotyp, że wszyscy księża to pedofile. I co hejterzy? Nigdy nie będziecie wiedzieli jak było naprawdę.
Zgłoś
Mr.Drwalu 2012-06-28, 21:49 1
Zgłoś
macleod 2012-06-28, 22:58
Yourichi napisał/a:

Słyszałem też o takiej historii co ksiądz przeszedł do innej parafii w której były ministrantki. Od razu nie zgodził się na to i zamiast tego powołał ministrantów. Jedna gówniara w akcie zemsty podała go do sądu o molestowanie, a ksiądz oczywiście sprawę przegrał przez ten stereotyp, że wszyscy księża to pedofile. I co hejterzy? Nigdy nie będziecie wiedzieli jak było naprawdę.

Za dużo "Trudnych spraw" się chyba naoglądałeś .
Akt zemsty za likwidacje grupy ministrantek .
Biedny ksiądz - złóż mu ode mnie wyrazy współczucia .
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-28, 22:59
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-29, 0:15
@macleod
to jest historia z życia wzięta, jak pewnie się domyślasz, skatowali go w więzieniu i popadł w depresję na wiele lat. Brzydzę się pedofilów i uważam że każde przewinienie powinno być karane równo wobec wszystkich. Jednak część tych przestępstw została zainicjowana przez dzieciaków i chcę byście mieli tego świadomość.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-29, 0:39
Zgłoś
Lensen 2012-06-29, 1:25
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-29, 9:47
Polska to chory kraj.
Zgłoś
macleod 2012-06-29, 10:04
Yourichi napisał/a:

@macleod
to jest historia z życia wzięta, jak pewnie się domyślasz, skatowali go w więzieniu i popadł w depresję na wiele lat. Brzydzę się pedofilów i uważam że każde przewinienie powinno być karane równo wobec wszystkich. Jednak część tych przestępstw została zainicjowana przez dzieciaków i chcę byście mieli tego świadomość.

Nie wiem czy zauważyłeś ale temat dotyczy śmiesznego wyroku za molestowanie nieletniej dziewczyny . A ty sugerujesz swoim "z życia wziętą historią" że może sobie dziewczyna wymyśliła, a ksiądz może być niewinny.

O winie decyduje sąd. Skoro został skazany to nie był niewinny.

Ciekawi mnie za to reakcja "kurii" czy jak to tam się nazywa - tzn. ciekawe gdzie zostanie przeniesiony
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem