Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Avatar
R................g 2010-01-30, 21:26 2
kwas butano-1,4-dikarboksylowy


Kwas adypinowy występuje w burakach oraz w soku trzciny cukrowej. Stosowany jest jako regulator kwasowości, związek zapachowy i czynnik żelujący (E 355) oraz jako dodatek do proszku do pieczenia, ponadto do produkcji nylonu, zmiękczaczy, środków owadobójczych, klejów. Dopuszczalne dzienne spożycie: maksymalnie 5 mg/kg masy ciała. Efekty uboczne: nieznane, jest rozkładany w organizmie i wydalany z moczem
Zgłoś
Avatar
p................z 2010-01-30, 23:05
mistrzostwo
Zgłoś
Avatar
kogoot500 2010-02-02, 19:46
L.U.C - 39/89
tam też jest to użyte, bodajże w "odmóżdżaniu adypinowym"
Zgłoś