Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:26
Mar1an 2023-08-30, 12:26 4
dziadek3 napisał/a:

zacznę od końca - nie czytałem - skoro nie popierasz to "szacun" a ja po prostu przeoczyłem
i początek
teraz to znaczy kiedy ? teraz gdy mają na terenie kraju "ciut" większe problemy ?
przypomnę że między Polską a Ukrainą niejednokrotnie odbywały się spotkania i gesty pojednania w celu poprawy stosunków między oboma krajami
np. 10 lipca 2023 roku: Prezydenci Duda i Zełeński uczcili pamięć ofiar zbrodni wołyńskiej, składając kwiaty podczas obchodów 80. rocznicy tej zbrodni.
można to oceniać jako "krok w dobrą stronę / jakąś namiastkę przeprosin" ? w/g mnie oczywiście że można , czy czuję niedosyt ? czuję ale rozumiem że nieszczere przeprosiny wymuszone sytuacją są po prostu GÓWNO WARTE
uporają się z większymi problemami , historycy dogadają się między sobą (bo jakieś tam spory trwają nadal) to przyjdzie czas na oficjalne i SZCZERE przeprosiny
ps. może na słowo "rozliczenie" mamy pewno różne spojrzenia
dla mnie chęć rozliczeń / brzmi jak rozliczymy się z wami to zwykła groźba
i dlatego przeprosiny a rozliczenie .. no właśnie

Podstawą do przeprosin będzie łaskawe pozwolenie po tylu latach na ekshumacje, skoro zeznania świadków im nie wystarczają, by uznać że ich rodacy dokonali paskudnych rzeczy i by przestać czcić bardzo wątpliwe autorytety. Taki krok w dobrą stronę, że te ich autorytety dostają swoje pomniki i nazwy ulic (teraz). Kiedy mamy od nich tego wymagać, jak nie w momencie kiedy są od nas dość mocno uzależnieni? Dlaczego pozwalamy sobie na to, by poumierali wszyscy poszkodowani zanim sprawy zostaną wyjaśnione? Tak cisnę ten temat, bo miałem bliskie spotkanie z takim poszkodowanym i powiem szczerze, że włos się jeży jak się tego słuchało. Jak się czują takie starsze osoby, które teraz na każdym kroku słyszą na ulicach język ten sam, którego użytkownicy zgotowali im paskudne wspomnienia?
Zgłoś
Jokerd 2023-08-30, 12:36 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
takamahi 2023-08-30, 12:39 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
iMerith 2023-08-30, 12:41 7
Zgłoś
Mar1an 2023-08-30, 12:42 1
Zgłoś
JackCola 2023-08-30, 12:56 5
Specjalna Ustawka Pokazująca jak biedne Ukry są traktowane przez Poliniaków , w celu aby trochę złagodzić wydźwięk po pobiciu Polaków na łoniach w Warszawiwie.Czysta Socjologia i jakiś przekupiony wydziargany głąb jak Azowiec !!!!!!
Zgłoś
Piecu88 2023-08-30, 13:01 1
dziadek3 napisał/a:

nikt nie kopał psa a (dzieciaki) piłkę która przypadkiem poleciała w psa (który biegał bez smyczy)

Gdzie na nagraniu jest ta piłka? Kolejny co sobie coś dopowiada z piłką.

Po drugie gdzie widzisz brak smyczy, a jeśli to czy prawo tego zabrania?
Zgłoś
~Angel 2023-08-30, 13:04 4
PedałyiUkryDoGazu napisał/a:

Umyj uszy bo w nagraniu wyraźnie jest powiedziane że dzieci grały w piłkę i pies oberwał piłką.
Zgłoś
Piecu88 2023-08-30, 13:08
Angel napisał/a:

Umyj uszy bo w nagraniu wyraźnie jest powiedziane że dzieci grały w piłkę i pies oberwał piłką.

Oglądałem bez dźwięku
Zgłoś
takamahi 2023-08-30, 13:10 5
Zgłoś
Antoni79 2023-08-30, 13:14 4
Zgłoś
PentagramOdDiabła 2023-08-30, 13:17 2
Zgłoś
dziadek3 2023-08-30, 13:24 3

Po drugie gdzie widzisz brak smyczy, a jeśli to czy prawo tego zabrania?

a gdzie na nagraniu widać kopanie psa ?
włącz dźwięk i posłuchaj co mówią to może zrozumiesz

prawo za to zabrania takiego zachowania jak ta szowinistyczna świnia
tak na szybko można by tu przykleić np. art. 216 k.k. (o ile pamiętam)

Oglądałem bez dźwięku

serio ? lol - i śmiesz się wypowiadać nie wiedząc o czym mowa jesteś upośledzony ?

.
.

Antoni79 napisał/a:

Potem 3000 0000 uchodźców ekonomicznych.

30 czego ? nie za dużo tych zer nastawiałeś ?
Zgłoś
karakal 2023-08-30, 13:36 1
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-08-30, 13:37 6
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem