Polski pilot MiG-29 występował na pokazach lotniczych RIAT jakie odbyły się z końcem ubiegłego tygodnia w bazie RAF w Fairford w Wielkiej Brytanii. Polak niemal sekundę po oderwaniu się od ziemi był w stanie podnieść maszynę do pionowego lotu.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:20
Polski pilot MiG-29 występował na pokazach lotniczych RIAT jakie odbyły się z końcem ubiegłego tygodnia w bazie RAF w Fairford w Wielkiej Brytanii. Polak niemal sekundę po oderwaniu się od ziemi był w stanie podnieść maszynę do pionowego lotu.
Brytyjski Typhoon wykonał podobny manewr.
Co nie zmienia faktu że mig29 to mój ulubiony myśliwiec pod względem wyglądu i osiągów jak na swoje lata. Oczywiście pomijam lekko podstarzałą awionikę (co za tym idzie zdolność do przenoszenia nowocześniejszego uzbrojenia) ale w rękach dobrych pilotów jakimi są właśnie Polacy nadal stwarza poważne zagrożenie
Ciekawe czy mu zgasło światło. Niby mają te kombinezony, ale przy takim przeciążeniu.
Ciekawe jakie przeciążenia... Piwko dla pilota, ale po locie
Autorze czym się podniecasz? Jedź sobie do Radomia na Air Show to się takich startów na oglądasz...
Nawet w 21.BLT piloci starymi wysłużonymi SU 22 tak startują
Nawet w 21.BLT piloci starymi wysłużonymi SU 22 tak startują
To chyba nie umiejętności pilota a sprzęt odegrał kluczową rolę. Nie hejtuje ale tak mi się wydaje.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie