Główna Poczekalnia (6) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:30
alpax Dzisiaj 0:38
JoSeed napisał/a:

Ja się domyślam, skąd taka sytuacja może wynikać...
SOR w PL jest traktowany jak przychodnia. Kaszlesz od 2 tygodni? Idziesz na SOR. Brzuszek boli od marca, a dzis wyjątkowo silnie? Wiadomo, SOR pomoże.
U dorosłych jest jeszcze gorzej, niz u dzieci... oczekiwanie w kodzie zielonym moze trwać nawet kilkanaście godzin.
W pierwszej kolejności przyjmowane są karety i chorzy z kodem czerwonym, czyli tak, jak być powinno.
Nawet nie wiecie, z jakimi pierdołami zgłaszają się rodzice z dziećmi... włos się jeży.
Hitem ostatnio byla matka z 13latką, pojawiła sie ok 3.00 na SORze bo... uwaga! dziecko jest takie jakieś senne... 🤦‍♀️
Nie róbmy z SORów poradni! To oddzial od pomocy przy ratowaniu zycia, nie od spraw przewlekłych i błahych!
Tu akurat, chlop powinien dostać kod czerwony w triagu i w pierwszej kolejności być obsłużony...

Pitolisz.. ucięty palec to góra żółty na triage-u.
Pewnie chirurg był zajęty.. co nie zmienia faktu, że jakiś ratownik/pielęgniara mogli mu porządny opatrunek zrobić
Zgłoś
gumofilec Dzisiaj 1:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JoSeed Dzisiaj 8:22
wieszak70 napisał/a:

Jonscher?

Nie, MP.
Zgłoś
vladok Dzisiaj 8:40
Podstawowa zasada wizyty na SOR - jeśli byłeś w stanie dotrzeć tam o własnych siłach, oznacza to, że nie jesteś ciężkim przypadkiem i możesz poczekać. Karetki mają priorytet, bo kwalifikację zrobili już ratownicy podejmując decyzję o zabraniu klienta na SOR.
Zgłoś
~REsadER 30 minut temu
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Aonoyoru 5 minut temu
JoSeed napisał/a:

Brzuszek boli od marca, a dzis wyjątkowo silnie? .

Nie wiem jak reszta, ale mam wrażenie, że pan krwawi bardziej niż zwykle.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem