Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Przykład:
40ton.net/ciezarowka-jechala-o-40-km-h-szybko-auto-osobowe-wymusilo-pi...
Mam nadzieję, że takich orzeczeń będzie więcej, również względem motocyklistów.
Nie chodzi o piętnowanie. Chcesz korzystać z praw i przywilejów (np na drodze) to sam przestrzegaj przepisów i dopiero wymagaj od innych.

Sęk w tym, że zawsze winę przypiszą kierowcy auta, a motur może conajwyżej dostać nandat za przekroczenie prędkości. To taki sam casus prawny, jak wyprzedzanie skręcającego w lewo.
No co zrobisz, jak nic nie zrobisz...
Prędkość motoru
Ewidentnie mi się za bardzo nudzi więc obliczyłem prędkość motocyklisty bo ludzie się tu kłócą o to widzę, nie jest to trudne z filmiku. Wystarczy złapać jakiś znany punkt odniesienia ze znanym dystansem a czas na pokonanie tego dystansu można zczytać z filmiku. A podstawowa fizyka - prędkość = droga/ czas
Przejścia w Polsce mają od 2.5 do 4 metrów szerokości
Tutaj w obliczeniach założyłem 4 metry na obu przejściach, czyli najbardziej NIE na korzyść dla motocyklisty
Pierwsze przejście z początku filmiku pokonał w ~0.36 sekundy co daje prędkość ~40 km/h
Drugie przejście, tuż przed wypadkiem, pokonał w ~0.23 sekundy co daje prędkość ~62 km/h
Kamerki z powodu rybiego oka dają wrażenie większej prędkości niż jest w rzeczywistości.
180kmh? Kolego, jak masz maturę z fizyki to ją przełóż na po wakacjach Specjalnie szybko nie jechał, dałbym mu ok 70kmh, kamera zniekształca perspektywę(...)
Mój post to był żartobliwy sarkazm, zwróć uwagę na kluczowe słowo "jakby"

Kamerkę mam w aucie od 2 lat, faktycznie oglądając nagrania jest wrażenie jakbym jechał z 30 % szybciej niż naprawdę jechałem.
A na motorach zrobiłem w życiu ze 100 000 km. Niby jestem przez to czujniejszy ale w sumie g..no daje.
Zapożyczone z fb
Prędkość motoru
Ewidentnie mi się za bardzo nudzi więc obliczyłem prędkość motocyklisty bo ludzie się tu kłócą o to widzę, nie jest to trudne z filmiku. Wystarczy złapać jakiś znany punkt odniesienia ze znanym dystansem a czas na pokonanie tego dystansu można zczytać z filmiku. A podstawowa fizyka - prędkość = droga/ czas
Przejścia w Polsce mają od 2.5 do 4 metrów szerokości
Tutaj w obliczeniach założyłem 4 metry na obu przejściach, czyli najbardziej NIE na korzyść dla motocyklisty
Pierwsze przejście z początku filmiku pokonał w ~0.36 sekundy co daje prędkość ~40 km/h
Drugie przejście, tuż przed wypadkiem, pokonał w ~0.23 sekundy co daje prędkość ~62 km/h
Kamerki z powodu rybiego oka dają wrażenie większej prędkości niż jest w rzeczywistości.
Jak pisałem wyżej 15m pomiędzy znakami poziomymi skrętu w prawo. Na oko oszacowałem czas mijania latarni na 2sek, ze stoperem jest 1,2s. Przyjmując odległość między latarniami na 25m ( bo nie mieszczą się 3 sztuki) to daje 75km/h
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie