konto usunięte
2013-08-26, 22:36
Oj ludzie, ludzie, chłopczysko chciał dorobić, trochę nie wyszło, życie.
Ból dupy nie wiem o co:)
Misja jest po to, żeby wojskowi się rozerwali (w końcu w jednostkach nuda)... niektórzy rozrywają się aż nadto (if you know what I mean).
Tak, tak spłonę na stosie za wyśmiewanie Polszkich Wojaków walczących o wolność naszego kraju w Afganistanie:)
konto usunięte
2013-08-26, 22:37
Z jednej strony, to Sadol. Takie żarty powinny być na poziomie dziennym, a nie słodkie kociaki. Z drugiej strony, to Polski żołnierz, nasz rodak który powierzył życie Wojsku. To nie najemnik, który robi to tylko dla pieniędzy. On miał także swoją misję, robił to co kochał, i zginął od miłości. ' Żołnierze nie giną, Oni idą do piekieł aby się przegrupować'. Dla mnie, niestosowne bo mam szacunek do Wojskowych i na swój sposób rani mnie każda ofiara poniesiona w walce. Niestety, nie jest to tak zakorzenione u wszystkich jak w Stanach, a Nasza historia militarna sięga lat wstecz.
konto usunięte
2013-08-26, 22:46
Nie rozumiem o co Ci chodzi Garota. Nikt ich na siłę do Afganistanu nie wysyła. Sami pchają się na misje zagraniczne, bo tam lepiej płacą. Znają ryzyko, a ich służba niby w ramach Polskich Sił Zbrojnych przypomina bardziej wyprawę najemniczą.
konto usunięte
2013-08-26, 22:47
Do żołnierzy w Afganistanie: przecież nikt Was nie zapraszał na okupację tego kraju, sami się pchaliście, powszechnego obowiązku służby nie ma, to po cholerę lecicie?
Ledwo Rosjanie się od nas wyprowadzili a teraz my zamiast komunizmu "demokrację" innym narzucamy.
Kretynizm i tyle. Do zobaczenia na hardzie.