Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:27
🔥 Wyjaśniony przez sierżanta - teraz popularne
Polskie solarisy podbijają zagraniczne rynki
konto usunięte • 2013-04-28, 13:57
42 autobusy polskiej marki Solaris trafią do Hannoveru. Nie jest to pierwszy wygrany przetarg przez tę firmę – polski producent na niemiecki rynek dostarczył już ogółem ponad 2 tysiące pojazdów.

Dużą popularnością, nie tylko wśród niemieckich przewoźników, cieszą się pojazdy typu Solaris Urbino Hybryd. Były one pierwszymi europejskimi pojazdami tego rodzaju produkowanymi seryjnie. Oprócz Niemiec, trafiły jeszcze do siedmiu krajów: Belgii, Finlandii, Francji, Litwy, Norwegii, Polski oraz Szwajcarii. Cieszą się one tak dużą popularnością, gdyż zużywają o 30% mniej paliwa od tradycyjnych autobusów.

Źródło: narodowcy.net

Taka tam delikatna duma że jednak polskie firmy mogą coś osiągać.
Zgłoś
El Caudillo 2013-04-28, 20:17 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:17
@LUKUNKU
Jedne z lepszych w regionie (wliczając w to fabrykę VW).
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
El Caudillo 2013-04-28, 20:21
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:25
@up za duzo hajsu smrodu i nasrane we łbach
Zgłoś
orzeszwmorde 2013-04-28, 20:33 3
Krzysztof Olszewski to przykład człowieka który z niczego potrafi zrobić liczący się na świecie koncern.
Poszerzenie produkcji o pojazdy szynowe to kolejny przykład że firma nie mająca żadnych doświadczeń w tej branży może zrobić zajebisty tramwaj.
Życzę państwu Olszewskim aby nie spoczęli na laurach, gdyż konkurencja nie śpi, aby nadal rozwijali zakład i aby czasem nie przyszło im do głowy sprzedać się jakiemuś koncernowi bo to będzie początek końca świetnie prosperującej polskiej firmy.
Nawet w zagranicznych reklamach widać Polskie autobusy*.

*0:45 i nie tylko
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:37
@up Nie czaje, przecież tam jest scania ...

Jeszcze PESA jest zajebistą firma
Zgłoś
Conscribo 2013-04-28, 20:41 3
orzeszwmorde napisał/a:

tramwai.

no nie gadai.
Zgłoś
orzeszwmorde 2013-04-28, 20:51
Cytat:

no nie gadai.

Taki z Ciebie bystrzak i tylko jeden znalazłeś....
...a zresztą pisz "se" co chcesz.

Pedobear69 napisał/a:

Nie czaje, przecież tam jest scania ...

Napisałem pod filmikiem 0:45 i 0:56...
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:52
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:58
Mój znajomy pracuje w solarisie.. za 1600zł.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 20:58
Mamy mnóstwo genialnych firm.
Integer - paczkomaty - wynalazek, który za kilka lat będzie w całej Europie - poważnie rozważam kupno akcji
CD PROJEKT RED - Wiedźmin, Cyberpunk (ten jeszcze nie gotowy), sklep gog.com i cdp.pl - akcje posiadam od trzech lat i jestem kurewsko zadowolony.
KGHM - miedzowy gigant o zyskach powyżej 4mld złotych - akcji nie posiadam, bo się na tym nie znam.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 21:16
Bardzo dobrze, że firma dająca naszym rodakom pracę całkiem nieźle prosperuje. Dołujące jest jednak to, że te same autobusy wrócą do nas za 20 lat kupione ze "grosze". Niestety nie stać nas, aby sprawić sobie nowe polskiej produkcji środki transportu miejskiego i jesteśmy zmuszeni, żeby wspomagać niemiecką gospodarkę. Chociaż są wyjątki.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 21:31
Tak się podniecacie a jak zapytacie kogoś za granica jakie zna polskie firmy to niczego nie wymieni, Polska nie ma exportu, i nie wymieniajcie mi pojedynczych małych firm, co to niby ma być na państwo tej wielkości, zawsze na sadolu wszystko porównujecie do Niemiec, to sobie pomyślcie ile codziennie niemieckich rzeczy kupujecie i każdy Polak przyczynia się do zysków tego kraju, a żaden kraj nie przyczynia się do zysków polskiej gospodarki i tu myślę, że leży problem naszego kraju, Polacy nie myślą globalnie, małe zyski już im wystarczają, sprzedają firmy bo tak bezpieczniej i przez to ten kraj jest biedny.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 21:59
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem