Główna Poczekalnia (9) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 18 minut temu
Przy lekturze internetowego wydania businessinsider-a natrafilem na artykul o 20 najsilniejszych wojskach.

Nie moge dodac linku tutaj... dodaje go w komentarzach

Ku mojemu zaskoczeniu Polska jest 17. Mile zaskoczylo mnie tez to ze niemcy sa 18 czyli za nami.

Dla nie chcacych otwierac linku :

1: USA
2: Rosja
3: Chiny
4: Japonia
5: Indie
6: Francja
7: Poludniowa Korea
8: Wlochy
9: UK
10: Turcja
11: Pakistan
12: Egipt
13: Taiwan
14: Izrael
15: Australia
16: Tailandia
17: Polska
18: Niemcy
19: Indonezja
20: Kanada

uk.businessinsider.com/these-are-the-worlds-20-strongest-militaries-ra...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
freaky 2015-10-05, 15:27 33
adamenim napisał/a:

Ku mojemu zaskoczeniu Polska jest 17. Mile zaskoczylo mnie tez to ze niemcy sa 18 czyli za nami.

To trzeba kuć żelazo póki gorące

Według innego, wiarygodnego rankingu zajmujemy 19 pozycję, zdecydowanie za niemcami (8), ale przed Tajlandią (20).

globalfirepower.com/countries-listing.asp
Zgłoś
Murgen 2015-10-05, 15:41 24
Ci co robili ten ranking zapomnieli, że liczy się nie tylko ilość ale i jakość.
Jestem pewien, że nasi generałowie chętnie oddaliby wszystkie swoje czołgi, samoloty i łodzie podwodne za te kanadyjskie lub niemieckie
Zgłoś
cys23 2015-10-05, 15:44 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
adamenim 2015-10-05, 15:46
Tego typu rankingi opieraja sie na dosc prostym systemie punktacji... Nie wydaje mi sie ze poradzilibysmy sobie z Niemcami tak latwo, chocby dla tego bo wiele z naszych czolgow czy tez 2 lodzie podwodne sa nam przez niemcy oddane/odsprzedane. Nie mniej jednak i tak milo zobaczyc Polske w tego typu rankingach
Zgłoś
konto usunięte 2015-10-05, 15:57 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
weltmajster 2015-10-05, 16:03 21
A co Francja robi na 6? Chyba że do rankingu wchodzi też zasięg ramion uniesionych w górę.
Zgłoś
karinata 2015-10-05, 16:29 13
I tak silniejsza będzie armia baranów prowadzona przez lwa, niż armia lwów pod wodzą barana.
Zgłoś
Lololoney 2015-10-05, 16:31 8
Zgłoś
konto usunięte 2015-10-05, 16:45 9
@up My nie musimy udawac. Armia leży, wywiad kwiczy.
Zgłoś
konto usunięte 2015-10-05, 17:26 10
My nie mamy armii, my mamy tabun pacanów ochranianych przez cywili i zamawiajacych do koszar catering z obiadami plus paru zawodowców, kto ma z nimi jakakolwiek styczność to wie o czym pisze
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem