Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Mamy już Dżizasa w Świebodzinie i konia w Koninie a teraz przyszła pora na 14m pomnik Jana Pawła II w Częstochowie...

Architekci:
Cytat:

"Stając w obronie Jakości, wołamy głośno o zaniechanie tego niefortunnego pomysłu [...]. Apelujemy o rozwagę, by przewidzieć skutki podjętych działań i o odwagę, aby się z nich wycofać".

Dla mnie, kolejna porażka tego narodu i kolejny przykład na to, jak w Polsce są marnowane pieniądze.

Na koniec bonus : Koń z konina

Źródło i link do całości: KLIK
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-04-10, 15:21
@up dałem piwo ale się zamieszałem i nie wiem czy słusznie JPII dla polski nic nie zrobił, zrobił bardzo wiele dla kościoła w Polsce ale na samą Polskę miał wylane, pod działań solidarności podłączył się gdy ruch zaczynał wygrywać, a obawiał się jego lewicowości
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 15:21 1
Nienawidzę wszystkich, prócz Jana Pawła II.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 15:22 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
skandal89 2013-04-10, 15:23 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 15:24 3
Zgłoś
161ZT650 2013-04-10, 15:37 3
Ja też chciałbym dołączyć się do pytania co takiego JP2 zrobił dla Polski ?
Zgłoś
skandal89 2013-04-10, 15:48
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 15:52 4
Zgłoś
skandal89 2013-04-10, 16:00
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 16:03 4
Klejny pomnik skromności polskiego kleru.

Ponawiam pytanie: co takiego zrobił dla Polski Karol Wojtyła?
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 16:07 2
Zgłoś
skandal89 2013-04-10, 16:24
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 16:26 3
skandal89 napisał/a:

Pertraktował z władzami komunistycznymi które musiały się z nim liczyć, to czy faktycznie obalił komunę razem z Wałęsą czy nie to pozostawiam historykom, ale trzeba przyznać, że był dla narodu kimś ważnym, i wielu ludzi w ciężkich czasach podtrzymywał na duchu, nie mówię tu o sobie bo jestem zwyczajnie za młody, żeby się wypowiadać o tamtych czasach a po za tym to zawsze miałem to w dupie. Jednak mimo wszystko staram się podchodzić do jego osoby racjonalnie i w moim mniemaniu mówienie, że nie zrobił nic, mija się z prawdą.

i co takiego wypertraktował? podtrzymywał na duch jak bo sobie zrobił trzy wycieczki do polski czy może to dzięki niemu wzniesiono stan wojenny po miesiąc po drugiej wizycie
dzięki JPII a dokładnie powoływanie się polskiego kleru na jego autorytet mieliśmy komisje majątkową która rozkradała majątek gmin w biały dzień, jedno z najsurowszych praw aborcyjnych w Europie oraz traktowanie klech jak święte krowy, dopiero jak mu się zmarło to sytuacja powoli zaczęła się normalizować, choć długa droga przed nami do standardów cywilizowanego świata
Zgłoś
skandal89 2013-04-10, 16:32
jabolmax napisał/a:

i co takiego wypertraktował? podtrzymywał na duch jak bo sobie zrobił trzy wycieczki do polski czy może to dzięki niemu wzniesiono stan wojenny po miesiąc po drugiej wizycie
dzięki JPII a dokładnie powoływanie się polskiego kleru na jego autorytet mieliśmy komisje majątkową która rozkradała majątek gmin w biały dzień, jedno z najsurowszych praw aborcyjnych w Europie oraz traktowanie klech jak święte krowy, dopiero jak mu się zmarło to sytuacja powoli zaczęła się normalizować, choć długa droga przed nami do standardów cywilizowanego świata

o kościele się nie wypowiadam bo nie interesuje mnie w żadnym stopniu, chodzi mi o samą osobę i jej autorytet który był szanowany i respektowany przez wielu ludzi na całym świecie, żeby nie było, nie bronię go, pisze tylko to co myślę, może się mylę, ale nie powiem, że nie zrobił nic.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 17:35 3
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem